Suomalainen NHL-tähtipakki hehkutti tänään juhlittua SM-liigalegendaa – "Urani paras kapteeni"

Rauman Lukko järjesti upean seremonian Ville Vahalahdelle ennen TPS-ottelua lauantai-iltana Raumalla.

Vahalahti käveli kaukalon keskelle Lukon ja TPS:n junioreiden ympäröimänä, jotka heiluttivat samalla Lukon ja TPS:n lippuja.

Tämän jälkeen näytettiin mediakuutiolla muistovideo, jossa Vahalahti itse ja hänen entiset pelikaverinsa pääsivät ääneen.

Videolla Vahalahti muisteli uransa alkuvaiheita ja häntä muistivat ja kehuivat muun muassa Petteri Nummelin, Janne Niskala sekä NHL-seura Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen.

– Urani paras kapteeni kenen joukkueessa olen pelannut, Ristolainen sanoi videolla.

Ristolainen ja Vahalahti pelasivat kolme kautta TPS:n liigajoukkueessa, kausina 2010-13. Vahalahti toimi tuolloin joukkueen kapteenina.

– Kun aikanaan astuin Tepsin liigakoppiin nuorena poikana, niin muistan, miten hyvin minut ja muut junnut otettiin vastaan ja sisään liigajoukkueeseen. Oli hieno huomata, kuinka helppo oli sinun kanssa jutella ja puhua mistä vaan, Ristolainen kehui lisää.

Tämän jälkeen Vahalahdelle ojennettiin kaksi muistolaattaa, niin Lukolta kuin myös TPS:ltä. Vahalahti pudotti vielä ottelun aloituskiekon.

Vahalahti yritti jatkaa uraansa tällä kaudella, mutta viime kaudella osumaa saaneet oikean käden sormet eivät kuntoutuneet riittävän hyvin.

Vahalahti pelasi urallaan 977 SM-liigan runkosarjanottelua, joissa hän nakutti 260+427=687 tehopistettä. Hän voitti neljä Suomen mestaruutta.

Urallaan hän edusti TPS:n lisäksi Lukkoa SM-liigassa.

Lue myös:

    Uusimmat