Mainos

Lukiolaiset: Kaikki samalle viivalle lukiovalinnoissa

Suomen lukiolaisten liiton (SLL) mukaan asuinpaikka ei saa olla perusteena opiskelijoiden valinnassa lukioon. Liiton mielestä on väärin suosia oman kunnan asukkaita valinnassa.

Oppilaita

-Monet kunnat ovat palaamassa käytäntöön, jossa omat asukkaat pääsevät helpommin lukioihin kuin ulkopaikkakuntalaiset, pahoittelee SLL:n puheenjohtaja Kai Mykkänen. Viikonloppuna liittokokouksensa Tampereella pitänyt SLL antoi myös toisen julkilausuman. Kannanotossa paheksutaan sitä, että lukiossa opiskelu ei riitä perusteeksi ulkomaalaisen oleskeluluvan jatkamiseen.
-Ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelu riittää luvan jatkamisen perusteeksi, vaikka molemmissa on kyse toisen asteen koulutuksesta. Ulkomaalaisvirasto on juuri karkottamasta erästä Venäjän federaation kansalaista, joka opiskelee suomalaisessa lukiossa.

Mykkäsen mukaan ulkomaalaisvirasto tai muutkaan viranomaiset eivät ole esittäneet vakuuttavia syitä käytännölle, joka sortaa lukiossa opiskelevia. Laki ei tälle antaisi perusteita.

Teiniliitosta euroaikaan

SLL:n liittokokous kokosi Tampereelle vajaat 300 lukiolaista eri puolilta Suomea. Samalla vietettiin Teiniliiton perustamisen 60-vuotisjuhlaa. Teiniliitto on yksi SLL:n edeltäjistä.

Kokous valitsi uuden puheenjohtajiston ensi vuodeksi. Kai Mykkäsen seuraajaksi valittiin Marja Koskela, joka kirjoitti tänä vuonna ylioppilaaksi Puolalanmäen lukiosta Turusta. Nykyisin hän kuuluu Åbo Akademin opiskelijoihin. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Niilo Mustonen Joensuusta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Konsta Saarela Oulusta. Molemmat ovat abiturientteja.

Liitto päätti myös siirtyä euroaikaan. Jäsenmaksuna on ensi syksynä 10 euroa 50 markan asemasta. Vuonna 1985 perustettuun liittoon kuuluu tällä hetkellä noin 40 000 lukiolaista, mikä on 35 prosenttia lukio-opiskelijoista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.