Mainos

Lukineuvoloihin tulvii asiakkaita

Tänään vuoden täyttävä lukineuvontatoiminta on ollut hyvin suosittua. Erilaisista oppimisvaikeuksista kärsiviä arvioidaan olevan noin 20-25 prosenttia suomalaisista.

Suomeen perustetut lukineuvolat ovat ensimmäisenä toimintavuotenaan saaneet runsaasti asiakkaita. Käyntiaikoja neljän lukiasiamiehen puheille on joutunut odottamaan jopa kuukauden.

Lukineuvolat pyrkivät auttamaan niitä nuoria ja aikuisia, jotka ovat lukemis- ja kirjoitusvaikeuksistaan huolimatta selvittäneet koulunsa tavallisessa luokassa eivätkä erityisoppilaina. Muihinkin oppimisvaikeuksiin apua on tarjolla. Erilaisista oppimisvaikeuksista kärsiviä arvioidaan olevan noin 20-25 prosenttia suomalaisista.

Lukineuvoloita ja lukiasiamiehiä on Suomessa neljä Helsingissä, Joensuussa, Tampereella ja Vaasassa. Kaikkiaan hanke on tähän mennessä tavoittanut noin 12 000 ihmistä asiakastyöllä, koulutustilaisuuksissa ja nettineuvopalstalla. Neuvoloiden lukivaikeuksisista asiakkaista peräti 85 prosenttia ei ole aiemmin käynyt lukitestissä.

Lukivaikeuksisista asiakkaista noin 40 prosenttia on ollut opiskelijoita, 29 prosenttia työelämässä ja 13 prosenttia työttöminä. Kävijöistä 70 prosenttia on ollut naisia.

Rahoitusta on saatu Euroopan sosiaalirahastolta ESR:ltä. Vuoden 2007 loppuun jatkuvalla hankkeella pyritään luomaan lukineuvoloille valtakunnallinen toimintamalli. Hanketta hallinnoi Opetushallitus. Erilaisten oppijoiden liitto vastaa tiedotuksesta ja markkinoinnista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.