Mainos

Lukijat toivottavat onnea alokkaille pakkaseen: "Kannattaa pitää huumori mukana"

MTV Uutisten Facebook-sivuilla lukijat ovat toivottaneet onnea uusille alokkaille hyvin värikkäin sanankääntein.

Etenkin kylmennyt sää on saanut monen runosuonen kukkimaan ja myös palauttanut omat armeija-aikojen pakkasyöt mieleen. Osa kommenteista on selvästi pilke silmäkulmassa kirjoitettu. Mukana on myös neuvoja alokkaille. Asepalvelukseen astui tänään noin 12 500 uutta alokasta.

”Silloin kun minä olin armeijassa pakkasta oli -40 kesät talvet!”

”Mukavata se on pakkasessa tetsata. Ei vaatteetkaan kastu.”

”Alle 20 ei o viä pakkasta, pitäs mennä 30 ja hiukka yli, ni alkas tuntuu, vois laittaa jo tumput.”

”Ei käy kateeksi... Kunnon pakkaset he ovat saaneet alkajaiseksi... Siellähän marssivat ulkona ja pysähtyvät... Asento! Ojennus! Katse oikeaan päin! Lepo! Taakse poistu! Seis! Jne... Muistan nuo vielä vaikka olin merivoimissa vuonna 1977...”

”Vähä kylmä mutta ei rauhanaikana ainakaan suomessa sotilaita palelluteta, minäkin muista joskus armeijassa nukkuneeni teltassa joku harjoitus oli ja oli miinusta 31 astetta, ei paleltunut kukaan, kamiinaa vaan puita.”

”Se tunne kun persekarvat jäässä istuu poterossa muutaman tunnin kun palvelustoverit movettaa harjoituksen. Vihdoin pääset telttaan nukkuu, lämpöiseen. Heräät kuitenkin kylmään tunnin päästä kun kipinämies on päättänyt nukahtaa. Alikessu herää myös kylmään ja huudollaan herättää muutkin. No tilanne ohi ja takas nukkuun. Heräät tunnin päästä kun koksu mesoo joukkuetta valmiiksi ruokailuun. Et viitsi 30 asteen pakkasessa ees ottaa pakkia esiin ja syöt vaan jäisen leivän samalla katsellen kun kuskit syö aamupalaa lämpöisessä masissa samalla kuunnellen musiikkia... Niin en minäkään hajoa kun herään omasta sängystä rauhassa, nousen ja keitän kahvin.”

”Intissä pitää tehdä se, mitä pitää tehdä. Kannattaa pitää huumori mukana, vaikka välillä v-----aa. Jälkeen päin moni asia tuntuu mukavammalta, kertoo intin jälkeen paljon kerrannut majuri (res).”

”Kyllähän sitä silloin aikoinaan päästi monta ärräpäätä....mutta näin jälkeenpäin ajateltuna, se oli kuitenkin sitä parasta aikaa...”

”Kyllä Pojat Pärjää!”

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.