Lukijat kummastelevat armeijan peittoharjoituksen poistumista – "Pinkka auttoi keskittymään edes hetkeksi"

MTV Uutisten lukijat ihmettelevät Facebook-keskustelussa niin sanotun pinkan tekemisen poistumista armeijasta. Armeijan palveluohjesäännön maininta päiväpeitteen taitamisesta eli pinkan tekemisestä on poistumassa, kun ohjesääntö uudistuu.

Pinkka syntyy, kun päiväpeite taitellaan siistiin pinoon yön ajaksi.

Vuonna -83 armeijan käynyt Tony on ymmärtänyt pinkan teon hyödyt vasta myöhemmin.

– Jälkeenpäin ajatellen se oli hetki, jolloin ajatuksesi irtaantui kaikesta muusta, edes tuoksi pariksi minuutiksi. Ajattelit ainoastaan sitä pinkkaa, ja muu jäi taka-alalle! 

Mauri muistelee pinkantekoa eräänlaisena ajankuluna.

– Pinkkojen piti olla juuri jakkaran reunojen kohdalla ja ruudut ihan suorassa symmetrisesti. Niin kauan piti tehdä että kelpasi. Huumorilla kait me ne otettiin, olipa sekin yhdenlaista ajankulua.

Markku visioi mistä armeijassa tingitään seuraavaksi.

– Metsämajoitus lähimmässä hotellissa ja sitä rataa. Herätys klo 11 aikaisintaan. Lomille joka toinen päivä. Päivä raha 500 euroa viikossa. Jokohan alkaisivat viihtyä?

Jarno kummastelee niin ikään.

– Kohta ne menee ympäri ämpäri kännyt kädessä ja jahtaa Pokemoneja. Se että pinkka tai kaappi ei ollut järjestyksessä tiesi aika nopeasti lystiä eli rättisulkeiset. Niistä on mukavia muistoja, kun kalsarit jalassa seistiin 20 asteen pakkasessa, niin se opetti.

– Ja minä kun odotin että pojat oppii edes sängyn petaamaan armeijassa, kirjoittaa Nina,

ja Mika puolestaan kysyy:

– Kai se edelleen pitää siististi laittaa, pitäähän?

Lue myös:

    Uusimmat