Lukijat: Monesti olen Facebookia katunut, mutta yhä vaan siellä roikun

Facebookin 10-vuotissynttäreiden kunniaksi MTV:n lukijat kertoivat, mitä palvelu on tuonut heidän elämäänsä.

Suurin osa vastanneista piti Facebookia positiivisena asiana elämässään. Monet kiittelivät palvelua etenkin sekä uusista että vanhoista ystävistä – kertoipa muutama myös löytäneensä Facebookin kautta puolison.

Useimmat myös uskoivat pysyvänsä Facebookin käyttäjinä vastaisuudessakin.

"FB:n avulla löytyi maailmalle hukatut kaverit ja tätä kautta on helppoa olla yhteyksissä. Ei tarvitse enää muistaa soittaa kiireen keskellä, vaan voi aina vähän väliä jättää viestejä jne. Elämä saneli mut kodin vangiksi, mutta Facebook antoi elämän takaisin."

"Olen löytänyt täältä koulukavereita, entisiä naapureita ja kaukaisia sukulaisia joita en ole koskaan nähnyt. Pysyn varmaan niin kauan kun on ilmainen tai jos tämä ei nyt ihan hulluksi rupea. Twitter -tilin tein mutta minusta se on tylsää."

"Ai mitä Facebook on antanut... uuden addiktion."

"Puolison ja yhteydenpitoa kaukana asuviin ystäviin."

"Mukavaa ajanvietettä tämä on seuraten maailman menoa. Klikkaan vain myönteisiä juttuja."

Jatkuvasti Facebookissa

Kaikilla ei kuitenkaan ollut Facebookista pelkästään positiivista sanottavaa. Facebookissa harmittivat esimerkiksi huonot kokemukset muista käyttäjistä. Osa näki palvelun myös melkoisena aikavarkaana.

"Hm, olen katunut usein, että tähän mukaan läksin.. mutta yhä vaan täs roikun.. plussapuolella löytynyt muutamakin vanha kaveri kyl."

"Huonoja kokemuksia tietyntyyppisistä miehistä. En aluksi sitä ymmärtänyt. Mutta nyt ymmärrän. Harmittaa ihan kamalasti!"

"Sosiaalinen media noin yleensä on pilaamassa yhteiskuntaamme. Tää on hallitusten unelma, pääsevät helposti tutkimaan meidän kaikkien elämää ja tietävät meistä aivan kaiken. Harva käy oikein missään koska kaikki on kuitenkin vain Facebookissa. Paskapuhetta, että muka jonku 17 minuuttia keskimäärin ihmiset viettää päivittäin Facebookissa, tää on tietokoneilla ja etenkin älypuhelimis auki 24/7. Kaiken lisäks se jätkä joka kehitti Facebookin on ihan perkeleen ärsyttävä kusipää. Facebook aiheuttaa todella paljon mustasukkaisuutta ja sitä kautta turhia riitoja sekä eroja, plus tätä kautta myös salarakkaita varmasti moni etsii. Tää on koukuttava paska jota vihaa ja rakastaa samaan aikaan. Kuitenkin on hienoa että tätä kautta pieni ihminen voi välittää hetkessä viestinsä tuhansille, jopa sadoille tuhansille ihmisille. Ja viihdettä liukuu koko ajan silmien eteen."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja