Mainos

Lukijat: Konkurssi odottaa suurta osaa suomalaisista kauppaketjuista

MTV Uutisten lukijat eivät juurikaan yllättyneet Keskon yt-uutisista. Itse asiassa lukijat povaavat suomalaisille kaupoille yhä isompia vaikeuksia vastaisuudessa.

Sekä MTV:n nettisivuilla että Uutisten Facebookissa käydyssä keskustelussa suomalaisten tavaratalojen alamäelle löydettiin monia syitä. Nettiostamisen helppouden ohella moni piti ongelmana suomalaismyymälöiden hintojen tasoa.

"Itse käynyt Anttilassa viimeksi muistaakseni 80-luvulla. Nettiostaminen (myös ulkomailta) on nykypäivää ja kauppojen on pakko reagoida siihen. Ruokakaupat ja apteekit (reseptilääkkeet) säilyvät pisimpään.

Hallitus ei vain käsitä Viron läheisyyttä ja tavaroiden nopeaa liikkumista EU-maissa ylipäänsä. Suomessa on halvaannutettu tavaroiden myynti liian suurella alv-prosentilla ja viinat haetaa Virosta. Ratkaisut etsitään rajan takaa, jos Suomessa on liian kallista (alv ja muut verot). Ei ihmiset vain ole valmiita maksamaan liikaa. Massatyöttömyys siis jatkuu edelleen ja vapaapudotuksen vauhti kiihtyy. EU:hun kuuluvan maan minimi alv-prosentti on viisi; suomessa ollaan lähellä 25 %. Kaksi vaihtoehtoa; joko Suomen pitää erota EU:sta tai sitten pienentää alv:tä. Ei tämä vain toimi."

"Onko jokin ihme, kun hinnat kyseisessä lafkassa ihan pilvissä!! Ei ehkä ihan ensimmäisenä tule mieleen suunnata tuonne huonekaluostoksille."

"Eipä tarvitse enää hommata ajo-ohjeita lähi-Anttilaan"

Kesko ilmoitti tänään kahdeksasta suljettavasta Anttilasta. Tämä lisäksi yritys tiedotti yt-neuvotteluiden aloittamisesta myös Kodin1 -tavarataloketjussa sekä Anttila Oy:n ja K-citymarket OY:n keskusyksiköissä. 

Monien lukijoiden elämästä Anttilat vaikuttavat kadonneen jo aikaa sitten.

"Jos ihan totta puhutaan, en muistanut koko Anttilaa edes enää olemassa olevankaan. Muistan miten -70 luvulla Kaarinan Kauselassa Anttila muutti paikallisen HEPS nimisen tavaratalon paikalle. Sen koommin Anttila löytyi vähän joka paikasta, mm. Turusta ja Raumalta jossa tuli käytyä mummolassa. Ja nyt, kannattavuuden parantamiseksi suljetaan 8 myymälää. Ei tarvitse enää hommata ajo-ohjeita lähi-Anttilaan ainakaan, sellaista kun ei oikein ole missään. Kannattavaa toimintaa Kesko, onnittelut."

"No en ol Anttilas käynynnä 20 vuoteen. Ei haittaa."

Keskustelussa povattiinkin synkkiä näkymiä suomalaisille kauppaketjuille myös yleisemmin.

"Siitä se lähtee: Tiimari, Kesko, Stockmann, lisää elektroniikka, vaate- ja rautakauppa- huonekaluketjuja...suurin osa Suomalaisista käyttötavara-, erikoistavara- ja ruokakauppaketjuista tulee menemään konkkaan seuraavan 5 vuoden aikana.

Syyt tähän: totaalisen paskat vähittäiskauppa konseptit ja tuotteet, maailman korkeimmat hinnat, huono palvelu, surkea markkinointi jne. "

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.