Lukijat ikäerosta parisuhteessa: Nuorempi on piristävämpi

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan, paljonko heillä on ikäeroa kumppaniinsa. Yhden–kahden vuoden ikäero oli yleisin, mutta suurempiakin ikäeroja löytyi runsaasti. Joidenkin mielestä nuorempi kumppani on piristävämpi, toiset taas haluavat vanheta samassa tahdissa.

Verkkosivuilla esitettyyn päivän kysymykseen vastasi lähes tuhat ihmistä. Vaikka yleisin ikäero oli yhdestä kahteen vuotta ja samana vuonna syntyneitäkin oli kymmenisen prosenttia, lähes 65 prosentilla ikäeroa oli edellisiä enemmän. Alla näkyvät tulokset ja niin pienen kuin suurenkin ikäeron puolesta esitetyt mielipiteet.

Ikäero 1–2 vuotta: 24,9 prosenttia vastanneista

Ikäero 3–4 vuotta: 19,0 prosenttia vastanneista

Ikäero 5–6 vuotta: 15,1 prosenttia vastanneista

Ikäero 7–9 vuotta: 13,3 prosenttia vastanneista

Ikäero yli 10 vuotta: 13,1 prosenttia vastanneista

Samana vuonna syntyneet: 10,3 prosenttia vastanneista

Ikäero yli 20 vuotta: 4,2 prosenttia vastanneista

Suuri ikäero ei ongelma

Täytin juuri 45 vuotta, ja kumppanini on 65-vuotias. Ja meillä pyyhkii paremmin kuin hyvin. Sukulaiset ensin ihmettelivät, mutta se oli vain sellaista alkujännitystä, koska eivät olleet tutustuneet kumppaniini. Olemme olleet yhdessä jo 20 vuotta, ja pian ehkä menemme naimisiin.

Minkäs sille voi, minkä ikäinen tuleva kumppani on? Se kun kolahtaa, niin ikäerolla ei ole mitään merkitystä suuntaan tai toiseen.

Ikäeroista touhotetaan ihan turhaan. Enpä tavatessamme mennyt ikiä kyselemään, ja koen suurta rakkautta – mieheni on nuorempi. Ei mitään väliä.

Mieheni on 11 vuotta vanhempi. Ei ikäero ole haitannut koskaan. Naimisissa ollaan oltu jo 40 vuotta ja aiotaan pysyä edelleen.

Mieheni on vähän reippaammin nuorempi, ja sehän on mukavaa näin vanhemmiten… Olemme olleet pitkään yhdessä.

Ikäeroa kumppaniini on yli 20 vuotta. Nuorempi on piristävämpi.

Pienen ikäeron puolesta

Meillä on mieheni kanssa 1,5 vuotta ikäeroa. On kiva, jos pariskunnan iät ovat lähellä toisiaan – kun näkökin alkaa reistailla, niin samassa olemme molemmat. Ja niin monta muutakin asiaa kun tulee toiselle, niin ollaan samassa pisteessä.

Sopiva ikäero on muutama vuosi suuntaan tai toiseen. Ollaan vielä samalla aaltopituudella.

Isä opetti minulle, että pitää olla omankaltaisten seurassa. Se tarkoittaa iän lisäksi muitakin elämän osa-alueita. Tästä pidän kiinni.

Ikäeroa on kumppaniini noin puolitoista vuotta, joten vanhenemme lähes samassa tahdissa. Liitto on kestänyt yli 47 vuotta.


Studio55.fi

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja