Niksu, 37, ja Henna, 64, − onnellisesti yhdessä, vaikka ympäristö tuomitseekin

Hennan aviomies on häntä 27 vuotta nuorempi. Seesteistä paria ikäero ei vaivaa, mutta joillakin asiassa on ollut sulattelemista.

Marraskuussa 64 vuotta täyttäneellä Hennalla on takanaan elettyä elämää: kaksi avioliittoa sekä pitkä suhde alkoholistin kanssa. Henna ei olisi uskonut, että häntä odottaisi uusi onni vielä kypsällä iällä − 27 vuotta nuoremman miehen kanssa.

Henna muistaa yhä tarkkaan, miten rauhallisen oloinen mies ilmestyi pihapiiriin muuttokuorman kanssa.

− Olin pannut hänet jo kylillä merkille, ja sitten hän muutti samaan taloon, missä minäkin asuin, Henna kertoo kohtalokkaasta tapahtumaketjusta.

Henna tunsi voimakasta vetoa Niksua kohtaan alusta asti. Pian talonmieheksi pestattu nuorimies alkoi olla tuttu näky pihapiirissä.

− Juttelimme tämän tästä talon pihalla. Halusin olla koko ajan hänen lähellään.

Ensimmäiset treffit

Puoli vuotta Niksun ilmestymisestä pihapiiriin hän muutti toiseen asuntoon. Henna päätti tehdä siirtonsa.

− Kysyin, saanko tulla kylään, johon hän vastasi myöntävästi. Uudessa kodissa pyysin lupaa istua hänen viereensä. Otin häntä kädestä kiinni. Tunteeni olivat mahdottoman voimakkaat.

Niksulle Hennan tunteet tulivat täytenä yllätyksenä. Ystävät olivat todenneet jo aiemmin, että tuo nainenhan on sinuun umpirakastunut, mutta sitä mies ei itse tajunnut.

− Sain tapaamisen jälkeen uuden kutsun kylään. Niksu oli päättänyt olla loppuelämänsä yksin, mutta sitten myös hänen tunteensa heräsivät.

Nopeasti naimisiin

Henna odotti Niksulta reaktiota kaksikon ikäeroon. Sitä ei koskaan tullut. Sen sijaan Niksu halusi jo viikon kuluttua seurustelun alkamisesta kihloihin. Alttarille kaksikko asteli neljä kuukautta myöhemmin.

Hennaa nopea tahti ei säikäyttänyt.

− Olen uskovainen ihminen. En halunnut elää irrallisessa suhteessa. Lisäksi olin korviani myöten rakastunut.

Tuolloin 35-vuotiaan Niksun ikä ei epäilyttänyt sen enempää Hennaakaan.

− Olen aina tykännyt itseäni nuoremmista miehistä ja tullut heidän kanssaan hirveän hyvin toimeen. Aluksi oli tosin outoa, kun meillä alkoi käydä kylässä Niksun 25-vuotiaita kavereita.

Rajuja reaktioita

Ympäristö ei ole suhtautunut Hennan ja Niksun ikäeroon yhtä suopeasti. Kumpikin osapuoli on joutunut selittelemään suhdettaan.

− Kun olemme menneet kauppaan käsi kädessä, joku vanhempi ukko on saattanut säpsähtää ja jäädä tuijottamaan. Omat ystäväni haukkoivat alkuun henkeä, että olet sinä aikamoinen. Veljiltäni kesti kauan tottua Niksuun, mutta nyt asiat ovat hyvin, Henna kertoo.

Niksusta tuli avioliiton myötä myös isäpuoli 10 kuukautta itseään vanhemmalle Hennan tyttärelle.

− Tyttäreni säikähti alussa saatuaan Niksusta erinäisiä tietoja. Nyt hän sanoo, että olemme toisillemme luodut, niin toistemme oloisia.

− Veljeni sanovat, että he ovat onnellisia niin kauan, kun asiat ovat minulla hyvin, Henna iloitsee.

Tavallista elämää

Niksu hyväksyi jo suhteen alussa, ettei hän tule saamaan vaimonsa kanssa lapsia. Muilta osin kaksikko elää tavallista, mukavaa elämää.

Viime kesänä eläkkeelle jäänyt Henna on ottanut vastuun kodinhoidosta. Niksu tekee palkkatöitä ja siinä sivussa miesten työt, kuten halonhakkuun.

− Vietämme paljon aikaa kotona muun muassa elokuvia katsellen. Joskus käymme verkoilla. Minä hiihdän paljon talvisin, ja nyt Niksukin on alkanut kiinnostua asiasta. Musiikkimakukin meillä on aivan sama, Henna kertoo.

Sekä Henna että Niksu tiedostavat tosiasiat: Niksu jää mitä luultavimmin jossain vaiheessa leskeksi. Henna on testamentannut jo valmiiksi perintötonttinsa ja mökkinsä puolisolleen.

− Tällä iällä on jo tottunut siihen, että täydellistä miestä ei löydy. Eikä toiselta edes voi vaatia täydellisyyttä. Mutta nykyistä onneani osaan arvostaa!

Studio55/Jenni Kokkonen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja