Lukas Hradecky, mitä sinä teitkään! 30-vuotias sankari siivitti Leverkusenin huimaan temppuun – Mestarien liigassa jytisee

Kaksi päivää sitten 30 vuotta täyttänyt suomalaismaalivahti Lukas Hradecky on siivittänyt sankarillisilla otteillaan Bayer Leverkusenin kuilun partaalta taisteluun jalkapallon Mestarien liigan pudotuspelipaikoista. Hradecky torjui Mestarien liigassa ensimmäisen nollapelinsä, kun Lokomotiv Moskova kaatui vieraissa maalein 2–0.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella!

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Leverkusenia onnisti 11. minuutilla, kun Lokomotivin kärkipelaaja Ederin purkupallo kimposi joukkuekaveri Rifat Zhemaletdinovin jalasta omaan maaliin


Hetki tätä ennen Hradecky haparoi ainoan kerran illan aikana. Pallo pomppi perustorjuntatilanteessa hänen käsistään lähelle maaliviivaa, mutta suomalainen sai kuitenkin pelastettua tilanteen.

Ennen puolen tunnin täyttymistä Hradecky esitti sen sijaan aivan ilmiömäisen torjunnan ja piti omakätisesti Leverkusenin johdossa. Lokomotivin Aleksei Mirantshuk pääsi ampumaan lähietäisyydeltä, mutta suomalaismaalivahti venytti raajansa äärimmilleen ja teki kädellään todellisen paraatipelastuksen.

Leverkusenin toinen rysä syntyi jälkimmäisellä jaksolla. Sven Benderiä ei ole yleensä totuttu näkemään maalinteossa, mutta nyt hän säväytti toden teolla ja painoi pallon volleylla komeasti takakulmaan.


Edellisessä Mestarien liiga -ottelussaan Hradecky torjui Leverkusenille voiton Atletico Madridia vastaan maalein 2–1. Suomalaistähti esitti tuolloin viime hetkillä todellisen huippupelastuksen torjumalla Alvaro Moratan vaarallisen laukauksen lähietäisyydeltä.

Leverkusenin tilanne Mestarien liigassa näytti jo tukalalta, kun se hävisi kolme ensimmäistä peliään. Kaksi peräkkäistä voittoa ovat nostaneet sen kuitenkin yhtäkkiä mukaan taisteluun D-lohkon toisesta pudotuspelipaikasta. Leverkusen on vähintään lohkokolmonen ja pelaa näin keväällä Eurooppa-liigan pudotuspeleissä, jos se ei Mestarien liigassa jatkoon yllä.

Myöhemmin illalla D-lohkoa johtava Juventus voitti Atletico Madridin 1–0, mikä oli Leverkusenille mieluinen tieto. Leverkusen on nyt vain pisteen päässä lohkokakkosesta Atleticosta. Lohkoa johtava Juventus on sen sijaan seitsemän pinnaa Leverkusenin edellä, eikä saksalaisseura pysty sitä enää tavoittamaan.

Lohkon joukkueet pelaavat enää yhden alkulohkon ottelun. Tuolla kierroksella Leverkusen isännöi Juventusta ja Atletico Madrid kohtaa kotonaan Lokomotiv Moskovan.

Juttua päivitetty 27.11. klo 0.18 lohkotilanteella kierroksen pätätymisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat