Lukas Hradecky pääsi unille vasta neljältä yöllä – puhisi pelien alkamisajoista: "Laittomia"

Maalivahti Lukas Hradecky analysoi tiukkaa Kreikka-ottelua:"Kun tekee hommia isolla sydämellä, niin ne marginaalit kääntyy eduksi" 2:39
Videolla Lukas Hradeckyn haastattelu.

Eilen EM-karsintojensa hienosti etenevää polkua eteenpäin Kreikka-kotivoitolla harpponut jalkapallomaajoukkue otti perjantaina rennommin, kun Lamminpään kauniilla urheilukentällä pidettiin harjoitukset. Lepo oli ansaittu, eikä väsymys johtunut juhlimisesta tärkeän voiton jälkeen.

–  Nukahdin neljältä, jotkut (pelaajista) varmaan vähän myöhemminkin vielä. En tiedä onko se adrenaliinista vai mistä kiinni (ettei saa kovinkaan nopeasti unta), maalivahti Lukas Hradecky kertoi treenien jälkeen.

Sanavalmis vahti pääsi samalla manailemaan yömyöhäisiä peliaikoja. Kreikkaa vastaan avausvihellys kuului kello 21.45, ja sama toistuu sunnuntaina karsinnan jatkuessa Tampereella Italian kohtaamisella.

–  Aika laittomia nuo alkamisajat on. Monet perheetkin tulivat pyytämään fanikuvaa pelin jälkeen ja joutuivat sitten vielä ajamaan kotiin pienten, kouluikäisten lasten kanssa. Ei voi mitään, ja sunnuntaina sama homma, Hradecky puhisi ja seurasi viereisen koulun pieniä oppilaita, jotka olivat päässeet tutun kenttänsä laidalle seuraamaan idolien touhuja.

–  Ehkä pitää jonkun opettajaliiton kanssa jutella, että jos Huuhkajat voittaa, niin seuraava (koulu)päivä on vapaa. Islanti-tyyliin, Hradecky virnuili.

–  Ja jos joku päivä mennään kisoihin, ehkä jopa nyt näillä karsinnoilla, niin saadaan jokin valtion vapaapäivä, mies myhäili vielä.

Kreikka kaatui Teemu Pukin rangaistuspotkulla, ja Hradeckyltä kysyttiin, kuinka paljon Huuhkajat harjoituksissaan pilkkuja hiovat. Vastaus tuli nopeasti, hymyn kera tietysti.

–  Ei niitä maajoukkueen kanssa harjoitella. Ei niitä pysty simuloimaan. Ja ne (pelaajat) chippailee aina, enkä minä ainakaan jaksa olla maalissa, kun vetelevät. Ei ne ota yhtään tosissaan, hermot menee, Hradecky nauratti kuulijoitaan.

Lohkon kärkipelissä Italiaa vastaan on otettava tosissaan, jotta jotain saataisiin irti. Hradeckyn mukaan pistekin saattaisi lopulta olla elintärkeä, vaikka tietysti voitto on jälleen se tavoite. Sitä kohti lähdetään hyväksi hioutuneella, uhrautuvalla ja puolustavalla yhteispelillä. Vastustajan kovuus toki on jokaisella tiedossa.

–  Ehkä Italia pystyy yksilötasolla saamaan joitain paikkoja. Ei tarvitse tulla hommia, mutta jossain vaiheessa niitä tulee minullekin, sen tiedän. Ja jos tulee nyt sunnuntaina, niin yritetään olla hereillä, Hradecky päätti.

Lue myös:

    Uusimmat