Huuhkajien kapteeni nappasi pelikiellon – "Suomen Messi" korvaajaksi? Tanskalaisessa palaverissa legendaarista tekstiä

Jalkapallomaajoukkue joutuu sunnuntain Italia-otteluun ilman yhtä tärkeimmistään, kun kapteeni Tim Sparv katseli torstain Kreikka-pelissä keltaista korttia. Se tiesi keskikentän työmyyrälle pelikieltoa sunnuntaihin.

–  Harmittaahan se. Mutta kyllä meillä on aika monta korvaajavaihtoehtoa. Rasmus Schüller tietysti, ja Joni Kauko on tehnyt Tanskassa hyvää duunia. Kyllä meillä on vaihtoehtoja, tanskalaisseura Midtjyllandissa leipäänsä tienaava Sparv vakuutti.

Esbjergissä pelaava Kauko on saavuttanut Sparvinkin seurassa mainetta.

–  Joni on pelannut hyökkäävässä roolissa Esbjergissä, ja hänen uusi nimensä on Suomalainen Messi. Sillä nimellä kaikki hänet tietää. Oli hauskaa, kun palaverissamme ennen Esbjergin kohtaamista ei puhuttu Kaukosta, vaan Suomen Messistä. Ihan oikeasti. Minä nauroin siellä, mutta kyllä hänellä on sellaisia ominaisuuksia, joita tarvitaan hyökkäyspelissä, Sparv kertoi.

Schüller olisi hänkin mainio täyttäjä Sparvin saappaisiin.

–  Rasmus on joukkuepelaaja, joka tekee valtavasti töitä. Juoksee paljon, riistää palloa ja omaa hyvän vasemman jalan. Meillä on keskikentällä hyvä kilpailutilanne, Sparv sanoi.

Olisiko Schüller sitten vaikka Suomen Ronaldo?

–  Miksei, miksei, Sparv myönsi ja vain hienoisesti hymyillen.

Maalivahti Lukas Hradecky kertoi, kuinka torstain myöhäisen Kreikka-pelin jälkeen uni tuli lopulta yöllä kello neljän tienoilla. Kapteenilla meni vielä pidempään.

–  Jouduin dopingkontrolliin (pelin jälkeen), ja istuin siellä huoneessa puolitoista tuntia ennen kuin pystyin (virtsanäytteen antoon). Lähdin stadionilta viimeisenä, ja unta sain ehkä kello viisi. Sinulla on niin paljon adrenaliinia kropassa, ajattelet peliä, ja fiilis (voiton jälkeen) on niin iloinen, että on vähän vaikea saada unta, Sparv kertoi.

Kapteeni jätti laivan siis viimeisenä, mutta uppoamassa ei paatti ole. Suomi on hienoissa asemissa, kun EM-karsintalohkon kärkipelissä kohdataan Italia.

– Meidän on pelattava paremmin kuin maaliskuisessa vieraspelissä heitä vastaan, jos meinaamme jotain saada tuosta pelistä. Italia on lohkon paras joukkue, ilman muuta, Sparv ennakoi ja harmitteli, ettei pelikieltoisena pääse kavereiden joukkoon vaihtopenkille.

–  Haluaisin olla siellä kannustamassa ja antamassa neuvoja.

Lue myös:

    Uusimmat