Mainos

Luhtanen: Fortumin vuoksi ei tarvita poikkeuslakia

Fortumin kiistellyt optiot otettiin jälleen tänään käsittelyyn eduskunnassa. Talousvaliokunnan oli määrä kuulla muun muassa entisiä kauppa- ja teollisuusministereitä sekä Fortumin hallituksen puheenjohtajaa Peter Fagernäsiä.

Oikeusministeri Leena Luhtasen (sd.) mukaan Fortum-optioiden vuoksi ei tarvita poikkeuslakia. Luhtanen selvitti eduskunnan talousvaliokunnalle tänään, että oikeustoimilain 36. pykälä antaa mahdollisuuden sovitteluun, ensisijaisesti vapaaehtoisesti. Jos tämä ei onnistu, tuomioistuin ratkaisee, onko sovitteluun riittävästi edellytyksiä.

Luhtasen mukaan jatkotoimet ovat täysin eduskunnan talousvaliokunnan käsissä. Hallituksessa asia kuuluu Luhtasen mukaan puhtaasti kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkariselle (kesk.). Luhtanen korosti talousvaliokunnasta poistuessaan, ettei hän lähtenyt millään tavoin neuvomaan valiokuntaa, mitä sen pitäisi asiassa tehdä. Hän huomautti kuitenkin, että edunsaajia Fortumin optio-ohjelmassa on peräti 350, mikä tekisi sovittelustakin hyvin hankalan prosessin.

Eduskunnan talousvaliokunta jatkoi tänään Fortumin optioihin liittyviä asiantuntijakuulemisia. Valiokunta selvittää kuulemisten avulla, miten kohua herättäneisiin optiojärjestelyihin päädyttiin.

Talousvaliokunnan tänään kuulema entinen kauppa- ja teollisuusministeri Seppo Kääriäinen myönsi MTV3:n uutisten haastattelussa, että nykyoptiot ovat kohtuuttomia.

- Kyllä ne ovat kohtuuttomia katsoen asiaa tällaisen yleisen moraalin näkökulmasta, yleisen hyväksyttävyyden näkökulmasta. Mutta sitten asian toinen puoli on se, että mitenkäs niitä puretaan, kun ne ovat sopimuksia, Kääriäinen totesi.

Talousvaliokunta päätti toissa viikolla ryhtyä tutkimaan Fortumin optiojärjestelyjä. Tuolloin päätettiin myös keitä kaikkia halutaan kutsua kuultaviksi.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 11.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.