Mikä muutti Koskelan teinimurhan rikosnimikkeen taposta murhaksi? Tutkinnanjohtaja: "Alkoi ihmetyttää, miksi he eivät tehneet mitään"

8:48
Katso videolta, miten tutkinnanjohtaja Marko Forss kertoo Koskelan teinimurhan tutkinnan alusta ja sen etenemisestä.

16-vuotias poika joutui raa'an ja julman henkirikoksen uhriksi Helsingin Koskelassa sijaitsevassa puistossa 4. joulukuuta 2020.

Rikos paljastui poliisille vasta maanantaiaamuna 7. joulukuuta, kun rakennusmies saapui puiston viereiselle työmaalle ja näki uhrin makaamassa puistossa. Heti kävi selväksi, että pojan pelastamiseksi ei ollut enää mitään tehtävissä.

– Pari tuntia ruumislöydön jälkeen yhden tekijän äiti soitti hätäkeskukseen ja kertoi, että hänen poikansa ja tämän kaveri olivat olleet paikalla tilanteessa, jossa kolmas poika oli pahoinpidellyt uhria. Tuossa vaiheessa poika ei kertonut äidilleen vielä omasta osuudestaan tekoon, rikoskomisario ja jutun tutkinnanjohtaja Marko Forss Helsingin poliisista kertoo.

Kaikki otettiin nopeasti kiinni

Poliisille selvisi jo saman maanantaipäivän aikana, että myös kaksi paikalla ollutta poikaa saattoivat liittyä tekoon. Kaikki kolme alaikäistä poikaa otettiin kiinni vielä saman päivän aikana.

– Poliisia alkoi ihmetyttää, että jos nämä kaksi poikaa olivat siellä paikalla epäillyksi väitetyn kanssa, niin miksi he eivät ole tehneet mitään. Siinä oli jo useampi päivä välissäkin. Se tietenkin mietitytti, Forss kertoo.

Poliisi käynnisti tutkinnan rikosnimikkeellä tappo, mutta se koveni nopeasti murhaksi.

Katso yllä olevalta videolta, miksi poliisi kovensi heti tutkinnan alkuvaiheessa rikosnimikkeen murhaksi.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime syyskuussa kaikki kolme poikaa nuorena henkilönä tehdystä murhasta. He saivat 8-10 vuoden vankeustuomiot. Kukaan ei valittanut tuomiosta, joten ne ovat lainvoimaisia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja