Mainos

Lucia julkaisi kuvan itsestään aivan liian pienessä mekossa – taustalla tärkeä syy

Monelle naiselle se hetki, kun mekko ei enää mene kiinni yhtä helposti kuin ennen, voi tuntua ahdistavalta. Eräälle nuorelle naiselle tämä oli kuitenkin saavutus.

Viime päivinä kuva nuoresta naisesta, Lucia Litmanista, poseeraamassa liian pienessä mekossa on puhuttanut ihmisiä sosiaalisessa mediassa – ja tärkeästä syystä.

Nainen julkaisi kuvan Instagram-tilillään siinä toivossa, että se pysäyttäisi ihmiset ajattelemaan hetkeksi ulkonäköpaineita hieman toiselta kantilta.

– Tässä on kuva minusta mekossa, joka oli suosikkini kolme vuotta sitten, Litman kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hän lisää mekon olevan jenkkikokoa kaksi (EU 34), eikä sen vetoketju mene nykyisin lähellekään kiinni. Ja tämä on vain ja ainoastaan hyvä asia. 

"Olet paljon enemmän kuin vain numero"

Nainen kertoo ajatelleensa paljon kehonkuvaansa ja terveyttään sen jälkeen, kun hänen ystävänsä oli kommentoinut hänen ulkonäköön kovin sanoin. Ystävän mukaan Litman oli päästänyt itsensä repsahtamaan, ja hänen tulisi vastaisuudessa kiinnittää parempaa huomiota ruokavalioonsa. Se, mitä ystävä ei tiennyt oli, että naisen nykyinen ulkonäkö oli pitkän parantumisprosessin tulosta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– En ole puhunut tästä paljon, saati sitten julkisesti, mutta kärsin syömishäiriöstä koko yläaste- ja lukioajan, ja olen käynyt erilaisilla terapeuteilla ja keskuksissa, nainen paljastaa.

Litman kertoo ennen punninneensa itsensä peräti viisi kertaa päivässä. Vaa'an lukema määritteli täysin sen, millaiseksi hän olonsa tunsi ja mitä hän salli itsensä sinä päivänä tehdä. Syömishäiriökierre vaikutti väistämättä hänen koko elämäänsä aina ystävyyssuhteita myöten. Elämä pyöri ainoastaan ruoan ja sen syömättömyyden ympärillä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Litmanin mukaan hänen suhteensa ruokaan on nykyisin terveempi kuin koskaan aiemmin. Parantuminen on muuttanut hänen elämänsä täysin, ja hän toivookin, että myös muut syömishäiriöstä kärsivät ymmärtäisivät luopua pakkomielteistään ja nauttia elämästä.

– Tiedosta, että olet paljon enemmän kuin vain numero, eikä reisien väliin jäävällä raolla ole merkitystä. (Se on joillekin fyysisesti mahdotonta.) Mutta mikä tärkeintä, et ole yksin, olet rakastettu, nainen muistuttaa.

Instagram-tilillään julkaisemiensa värikkäiden ruokakuvien avulla nainen haluaa myös muistuttaa, että ruoka on paljon muutakin kuin vain polttoainetta. Se voi olla täynnä väriä ja iloa. 

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.