Löytyykö työpöydältäsi joku näistä yhdeksästä asiasta? Työkaverisi saattavat pitää sinua epäammattimaisena

Työpöydän sotkuisuus voi pahimmillaan kieliä laiskuudesta, epäjärjestelmällisyydestä ja välinpitämättömyydestä. Business Insider listasi asiat, joita ei kannata säilytellä pöydällä.

Onko työpöytäsi aina sotkussa? Piirre ei välttämättä ole aina huono asia, sillä ainakin erään amerikkalaispsykologin mukaan sekainen pöytä voi kertoa älykkyydestä ja luovuudesta.

Vieressä istuvia työkavereita se ei tosin varmasti aina miellytä yhtä paljon. Business Insider listaakin työpöydälle kerääntyneet asiat, jotka saavat sinut oikeasti vaikuttamaan epäammattimaiselta.

Kuinka monta näistä löytyy omalta työpöydältäsi?

1. Kasoittain astioita ja eväsrasioita

Omien eväiden tuominen töihin on monissa tilanteissa erittäin fiksua, mutta sen sijaan ruoantähteitä täynnä olevien astioiden, rasioiden ja kahvinjämiä sisältävien kuppien kerryttäminen pöydälle ei ole – se on ällöttävää.

Amerikkalaisen HR-johtajan Jodi Barbarinon mukaan likaisten astioiden jättäminen työpöydälle viestii siitä, että sinulla on ongelmia ajanhallinnan kanssa ja ettet kunnioita työkavereita ja jaettua työtilaa.

2. Liuta muistilappuja

Oletko aina käyttänyt post-it-lappuja väärin? Katso oikea tapa alla olevalta videolta! (Juttu jatkuu videon jälkeen.)


Helpoin tapa saada työpöytä sotkuiseksi on täyttää se erilaisilla post-it-muistilapuilla niin, että pöydän pinta ei ole enää havaittavissa.

Parempi tapa on esimerkiksi muistikirjaan ja kivaan kynään investoiminen, jotta kaikki tärkeät, muistettavat asiat pysyvät siististi samassa paikassa.

3. Vihjailevat kuvat ja kalenterit

Paljastavat kuvat työpisteellä saavat sinut näyttämään epäpätevältä esimiesten ja kollegoiden silmissä, sillä työpaikalla vastaava kuvasto on epäsopivaa. Barbarino kuitenkin muistuttaa, että kuvan ei tarvitse edes olla tyttökalenteri, jotta se lasketaan tahdittomaksi.

– Vaikka ne olisivat sarjakuvia, ne voivat olla todella loukkaavia, ja jos ne ovat luonteeltaan seksuaalisia, niitä voidaan käsitellä seksuaalisena häirintänä, Barbarino muistuttaa.

Esimerkiksi vähäpukeiset kuvat uimarannalta kannattaa myös pitää kotona.

4. Avoin laukku

Kaikissa työpaikoissa ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta jättää laukkua naulakkoon tai muuhun vastaavaan paikkaan, joten kassi pitää tuoda työpisteelle. Barbarinon mielestä niin ei kuitenkaan pitäisi tehdä – tai laukkua ei ainakaan pitäisi jättää auki.

– Se näyttää huolimattomalta, hän sanoo.

Nainen neuvookin esimerkiksi kysymään, voisiko työnantaja järjestää laukkukoukut pöytien alle.

5. Poliittiset viestit

Vaikka olisi kuinka innoissaan siitä, mitä puoluetta kannattaa tai ketä aikoo äänestää seuraavissa vaaleissa ja haluaisi ilmaista sen työkavereilleen, eivät poliittiset julisteet, pinssit, pamfletit ja muut tuotteet kuulu työpisteelle.

6. Lelut

Werner Enterprisesin HR-manageri Tracy Tibbelsin mukaan lelujen säilyttäminen työpaikalla voi saada työntekijän näyttämään epäkypsältä ja tahrata hänen ammattimaisuuttaan.

Tibbles kertoo tilanteesta, jossa johtoporras ei ollut katsonut yhden työntekijän olleen valmis ylennykseen tämän työpisteellä säilyttämien useiden Teini-ikäisten mutanttininjakilpikonna -lelujen takia.

7. Toilettitarvikkeet

Jos työnkuvasi ei ole toilettitarvikkeiden, kuten deodorantin, meikkien tai hammasharjojen testaaminen, nämä tavarat kuuluvat jonnekin muualle kuin työpöydällesi.

Barbarino muistuttaa, että töissä huoliteltu ulkoasu on tärkeää, mutta ei kaikki kaikessa.

– Lojuvat toilettitarvikkeet antavat kuvan, että välität enemmän ulkonäöstäsi kuin työstäsi, hän sanoo.

8. Tupakka-aski

Osa työkavereista ei varmasti arvosta polttamistasi tai pitämiäsi tupakkataukoja, joten pöydällä lojuva aski ei varmasti paranna kuvaasi heidän silmissään.

9. Juhlapyhien koristeet ympäri vuoden

Vaikka rakastaisit joulua ja haluaisit ilmaista rakkautesi myös työkavereillesi erilaisilla koristeilla, eivät koristeet ole sopivia muulloin kuin juhlapyhän aikaan. Jos koristeita pitää työpöydällä ympäri vuoden, voi vaikuttaa työkavereiden silmissä pahimmillaan laiskalta ja välinpitämättömältä.

Pidä koristeita siis juhlan aikaan, mutta kerää ne, kun juhlinta on ohi.

***

Mistä tunnistat vastuuttoman käyttäytymisen työpaikalla? Katso keskustelua alla olevalta videolta!

Näin tunnistat vastuuttoman työpaikkakäyttäytymisen 10:00

Lue myös:

    Uusimmat