Löytyvätkö sinunkin autostasi? Nämä kaksi lisävarustetta ovat suomalaisille ylivoimaisesti tärkeimmät

Ilmastointi on yleinen vakiovaruste jo käytetyissäkin autoissa 1:40
Ilmastointi on autoissa yksi merkittävimmistä mukavuustekijöistä – erityisesti Suomen kesässä, jossa sääolosuhteet vaihtelevat sateista helteisiin. Vaikka ilmastoinnin tarkoitus on viilentää, kannattaa sitä hyödyntää vuoden ympäri. Säännöllinen parin vuoden välein tehty huolto pitää ilmastoinnin kunnossa.

Autokaupoille suuntaava suomalainen arvostaa kahta varustetta ylitse muiden.

Vaihtoautoketju Kamuxin Suomalaiset autokaupoilla 2021 -kyselytutkimuksessa selvitettiin, millaisia lisävarusteita suomalaiset autonostajat oikeasti arvostavat.

Vastausten perusteella suomalaisten mielestä ylivoimaisesti tärkein lisävaruste käytetyssä autossa on ilmastointi, sillä huurtuneita ikkunoita tai tukahduttavaa kuumuutta karsastaa peräti 85 prosenttia vastaajista.

Seuraavaksi kysytyimmäksi varusteeksi nousi vakionopeudensäädin, joka oli tärkeä noin 60 prosentille. Automaattivaihteisto, vetokoukku, lämmitettävä tuulilasi ja ajonvakautusjärjestelmä saivat noin 40 prosentin kannatuksen.

Miksi juuri nämä lisävarusteet ovat suosittuja?

Kamuxin Suomen aluepäällikkö Janne Ihonen kertoo yhtiön tiedotteessa, että kyselyn tulokset eivät varsinaisesti yllätä.

– Tärkeimmiksi koettujen auton lisävarusteiden lista kertoo ennen kaikkea suomalaisesta sielunelämästä. Täällä Pohjolassa koetaan eri vuodenaikoina sään ääripäät, ja niihin meidät suomalaiset on opetettu jo pienestä pitäen varautumaan, Ihonen kertoo.

Esimerkiksi talvipakkasilla lämmitettävä tuulilasi sujuvoittaa liikenteeseen lähtemistä, ja ilmastointi auttaa huurtuneiden lasien avaamisessa. Suomen kesä puolestaan on parhaimmillaan – tai pahimmillaan – todella kuuma, eikä tien päällä turhaan hikoileminen houkuttele.

– Vetokoukun suosio perustuu varmasti sekä mökkikulttuuriimme sekä omakotitaloasumiseen. Kun tavaraa kuskataan edestakaisin, niin peräkärry on monelle ehdoton juttu, hän pohtii.

Pysäköintiin halutaan apua aiempaa useammin

Vaikka tärkeimmiksi koettujen lisävarusteiden kärjessä ei tapahtunut merkittävää liikehdintää aiempien vuosien kyselyihin nähden, ovat pysäköintiä helpottavat varusteet, peruutuskamera ja pysäköintitutka, nousseet aiempaa suurempaan suosioon.

Peruutuskameran perään haikaili joka kolmas vastaaja, kun taas tutkaa kaipasi reilu neljännes.

– Peruutuskamera ja pysäköintitutka tuovat monelle lisävarmuutta parkkeeraustilanteisiin, Ihonen sanoo.

Lähde: Kamux

Lue myös:

    Uusimmat