Löysikö Jukka Jalonen uuden tehovitjan Leijonille? Kasperi Kapanen keräsi ylistystä ketjutoverilta – "Maailmanluokan pelaaja"

Antti Suomela löysi heti kemian Kasperi Kapasen kanssa – "Maailmanluokan pelaaja" 1:50
Antti Suomela jakoi vuolaat kehut Kasperi Kapaselle.

Kasperi Kapasen, Antti Suomelan ja Kaapo Kakon muodostama hyökkäyskolmikko oli lauantaisen Itävalta-ottelun kiistatta paras suomalaisketju.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen löi Itävalta-otteluun uuden kakkosketjun, kun Kasperi Kapanen ja Joel Armia vaihtoivat päittäin paikkoja.

Tulosta tuli välittömästi. Illan ykköstähti Kapanen aloitti maalitehtailun jo reilun minuutin pelin jälkeen. Ennen erän puoliväliä oli Suomelan vuoro onnistua.

Ketjun yhteispeli toimi hienosti läpi ottelun ja kolmikko sai pelin jatkuvalla syötöllä pyörimään Itävallan päädyssä. Ketjua keskikaistalta ohjastava Suomela jakoi vuolaat kehut laitureilleen, mutta varsinkin Kapasen otteet keräsivät ylistystä.

– Kaapo on tosi hyvä kiekolla, niin kuin "Kassukin". Tosi hyviä pelimiehiä.

– Kassun kanssa pelasin MM-leiriviikoilla ja tuntui hyvältä. Hän maailmanluokan pelaaja ja tuo vauhti on ihan maailman kärkeä. Helppo pelata (heidän kanssaan), Suomela kehuu.

Yhteispeli loksahti hyvin paikalleen.

– Totta kai me jotain sovimme ennen peliä, mutta myös aika hyvin näyttää menevän yhteen luomunakin, Suomela myhäilee.

Myös Kapanen on tyytyväinen uuteen ketjuunsa.

– Kaksi aikamoista pelimiestä. Siinä on välillä aika helppo laittaa sisään ja olisi varmaan muutama muukin maali pitänyt tehdä. Säästellään, Kapanen sanoo.

Kapanen palkittiin Itävalta-ottelun jälkeen Leijonien parhaana pelaajana itseoikeutetusti. Luistimillaan liitävä hyökkääjä pelaa muutenkin todella vahvaa MM-turnausta ja ollut joukkueensa kantavia voimia. Kapanen tiedostaa itsekin, että pelit ovat sujuneet.

– En nyt voi sanoa itseäni parhaimmaksi pelaajaksi, mutta olen onnistunut ihan hyvin. Joukkueessa on maailmanluokan jätkiä ja hekin ovat pelanneet päivästä toiseen hyvin. Mulle on tullut onnistumisia ja yritän jatkaa samalla tavalla myös tulevaisuudessa, Kapanen toteaa.

Kasperi Kapanen loisti Leijonien kakkosketjussa – "Olisi pitänyt muutama enemmänkin tehdä" 1:34
Kasperi Kapanen kommentoi ketjunsa hyvää yhteispeliä.

Lue myös:

    Uusimmat