Leijonien ykkössentterin maajoukkueura vasta muutaman viikon mittainen – takonut yli pisteen per peli, Jukka Jaloselta merkittävä huomio

Arttu Ilomäki osoitti ensimmäisessä MM-ottelussaan, miksi hänet valittiin kisoihin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Slovakia-Suomi lauantaina 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Ilomäki pelasi ensimmäisen maaottelunsa vasta tämän kevään leirityksessä, mutta niin vain hän johti Suomen ykkösketjua MM-avausottelussa Kanadaa vastaan. Ilomäki ei katsellut, vaan keräsi tehot 1+1 ja iski 2-1-voittomaalin.

Ilomäki pelasi ennen MM-kisoja kahdeksan ottelua ja teki niissä tehot 3+5.

- Ilomäki on tehnyt tässä melkein kymmeneen pelin aikana yli piste per peli. Se ei ole sattumaa, päävalmentaja Jukka Jalonen kehui Kanada-voiton jälkeen.

- Totta kai hänellä, niin kuin muillakin, on omat puutteensa, mutta hän on esiintynyt täällä todella hyvin. Olisiko yhdeksässä pelissä mennyt yksi omiin. Ei kovin huonosti, Jalonen nosti esiin merkittävän huomion.

Rauman Lukossa tämän kauden pelannut Ilomäki ei lähde paukuttelemaan henkseleitään. Hän antaa kunniaa vieressään hyökkääville Toni Rajalalle ja Veli-Matti Savinaiselle.

Kanada-pelin syöttöpiste tuli, kun hän avasi omalla alueella Rajalalle, jonka neronleimaus omien jalkojen välistä vapautti Kaapo Kakon läpiajoon. 2-1-maali syntyi, kun Mikko Lehtosen laukaus ponnahti päädystä korkealle ilmaan ja suoraan Kanadan maalin eteen. Rajala huitaisi kiekkoa kohti maalia ja Ilomäki pisti maalivahti Matt Murrayn torjunnan paluukiekon verkkoon.

- Aika hyvien ketjukavereiden kanssa pääsee pelaamaan, se on auttanut aika paljon. Tänäänkään ei tarvinnut hirveästi tehdä niiden eteen, mutta tärkeää, että saatiin onnistumisia.

- Voitimme ensimmäisen pelin ja joukkueena tehtiin aika hienosti hommia. Totta kai se tuntuu hienolta. Sitten kun onnistui tekemään maalin, niin mikäs siinä, Ilomäki hymähti.

Lue myös:

    Uusimmat