Mainos

Lounais-Sipoo liitetään Helsinkiin

Päätös Sipoon osaliitoksesta Helsinkiin syntyi äänin 8-4. Sipoo aikoo valittaa päätöksestä korkeimpaan hallnto-oikeuteen. Helsingin kaupunginjohtaja Pajunen iloitsee päätöksestä.

Lounais-Sipoo voidaan valtioneuvoston päätöksellä liittää Helsinkiin. Päätös syntyi äänin 8-4. Päätöksen perustelujen mukaan alueliitokselle on erityisen painavia perusteita.

Päätösehdotuksen esitellyt kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) esitti koko ehdotuksen hylkäämistä. Seuranneessa äänestyksessä häntä tukivat ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk.), kulttuuriministeri Stefan Wallin (r.) ja maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.). On erittäin harvinaista, että esittelevä ministeri vastustaa itse esitystä.

Sipoo aikoo valittaa valtioneuvoston päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, kertoo Sipoon kunnanjohtaja Markku Luoma. Valtioneuvosto on päättänyt liittää kiistellyn Lounais-Sipoon alueen Helsinkiin.

Kunnanjohtaja Luoma ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Christel Liljeström ovat erittäin pettyneitä valtioneuvoston päätökseen.

Markku Luoman mukaan päätös on kova suonenisku Sipoon kunnalle.

- Vahvemman oikeudella on nyt menty, kunnanjohtaja Luoma sanoo.

Helsinki iloitsee päätöksestä

Päätöksen perustelujen mukaan kuntajakolain mukaiset ehdot täyttyivät, sillä yleisen edun katsottiin vaativan koko Helsingin seudun yhdyskuntarakenteen kehittämistä.

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Suvi Rihtniemi sen sijaan iloitsevat päätöksestä.

- Valtioneuvosto on ottanut Helsingin harkitut ja hyvin perustellut näkökulmat huomioon. He ovat antaneet arvoa sille, että Helsinki pystyy nopealla aikajänteellä tekemään merkittävän parannuksen Helsingin seudun yhdyskuntarakenteelle, Pajunen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.