Mainos

Los Angeles rankattiin ilkeimmäksi kaupungiksi

Los Angeles on listattu Yhdysvaltain ilkeimmäksi kaupungiksi, mitä tulee köyhien ja kodittomien kohteluun.

Kaksi suurta köyhien asianajotoimistoa on sitä mieltä, että Los Angelesissa köyhyys ja kodittomuus "on kriminalisoitu".

Kaupungin niin kutsutut Safer City -toimet mainitaan raportissa kaikkien räikeimmiksi köyhien sortotoimenpiteiksi. Asianajotoimistot mainitsevat, että toimilla pyritään rankaisemaan ihmisiä, joilla ei ole kattoa päänsä päällä.

Safer Cityn mukaan on laitonta istua tai nukkua kadulla. Lisäksi tavaroiden säilyttäminen jalkakäytävillä tai muilla julkisilla paikoilla on kiellettyä. Aloite sisältää myös kerjäämisen ja muun häiriköinniksi luettavan käyttäytymisen kieltoja.

Raportin tekijöiden mukaan tuhannet kaupunkilaiset ovat joutuneet Safer City -toimien vuoksi poliisin silmätikuiksi. Köyhät ja kodittomat saavat toistuvasti huomautuksia ja sakkoja pienistä rikkeistä. Varattomat eivät kykene näitä maksuja maksamaan, joten he joutuvat helposti vankilaan, mikä taas vaikeuttaa töiden saamista jatkossa.

"Harhaanjohtavaa"

Los Angelesin pormestarin tiedottaja Antonio Villaraigosa tyrmää raportin tiedot.

- Raportti on lyhytnäköinen ja harhaanjohtava, Villaraigosa sanoo.

Kaupungin viranomaiset kehuvat, että Safer City -toimet ovat vähentäneet vakavia rikoksia erityisesti Skid Row'ssa, jossa oleskelee eniten kodittomia maanlaajuisesti.

- Kaupungin ensisijainen tavoite on suojella sen heikoimpia asukkaita väkivaltaiselta rikollisuudelta, pormestarin kansliasta kerrotaan.

Asianajotoimistojen mukaan lupaukset kodittomien aseman helpottamisesta ovat jääneet toteutusta vaille. Kaupunki käyttää nimittäin noin 6 miljoonaa dollaria vuodessa Skid Row'ssa partioivien poliisien palkkoihin, mutta vain 5,7 miljoonaa kodittomien palveluihin.

Los Angelesissa on arviolta 40 000 koditonta.

Asianajotoimistot tutkivat raportissaan 273 yhdysvaltalaiskaupungin lakeja ja käytäntöjä. Edellisessä, vuoden 2006 raportissa, Los Angeles oli vasta sijalla 18.

Syvä taloudellinen taantuma on lisännyt kodittomuutta ja köyhyyttä kaikkialla Yhdysvalloissa viimeisen kahden vuoden aikana.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.