Mainos

Lopettaisitko sinä työnteon tällä summalla? Neljännes suomalaisista lopettaisi

Suomalaiset ovat turvallisuushakuista ja työteliästä kansaa, jos on uskominen LähiTapiolan teettämään kyselytutkimukseen.

Siihen vastanneista yli 2 000 suomalaisista vain neljännes lopettaisi työnteon kokonaan, jos tilillä olisi tarpeeksi iso summa rahaa. Tutkimuksen mukaan summa olisi 1,5 miljoonaa euroa.

– Summan pitää olla riittävän suuri, että kokee varmasti pärjäävänsä. Toisaalta kovin moni ei varmastikaan ole miettinyt sitä, kuinka paljon työelämän aikana todellisuudessa tulee palkkaa tienattua ja minkälaiset menot ovat, muistuttaa Tapiola Pankin toimitusjohtaja Marja Pajulahti.

Jos elämässään työskentelee täyspäiväisesti 35 vuotta 43 000 euron vuosituloilla, tulee tienanneeksi yli 1,5 miljoonaa. Kysymykseen vastanneista 18–34-vuotiaista työnteon lopettaisi silti saman tien joka viidennes, yli 55-vuotiaista jo joka kolmas.

Tutkimuksen mukaan useimmat haaveilevat työnteon lopettamisen sijaan työnteon vähentämisestä.

Nuorten työllistymiselle tutkimus ei näytä valoa. Tutkimuksen mukaan kaikkein innostuneimpia töihinsä ovat yli 55-vuotiaat, ja vähäisintä innokkuus on nuorten keskuudessa.

– Tämä on erittäin hyvä uutinen työurien pidentämisen kannalta. Nuorista sen sijaan joka kolmatta työnteko ei innosta, ja tälle pitäisi tehdä jotain, Pajulahti vaatii.

Tutkimuksessa nuoret kertovat tekevänsä töitä enemmän rahan kuin työn sisällön vuoksi. Tätä mieltä oli peräti neljä viidestä kyselyyn vastanneista 18–34-vuotiaasta. Alueellisesti työn sisältö on tärkeintä eteläsuomalaisille, raha pohjoisen ja pienten kaupunkien asukkaille.

YouGov Finland toteutti tutkimukseen 8. -17. helmikuuta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.