Mainos

Lontooseen on tulossa nakuravintola – jonotuslistalla jo 16 000 nimeä

Maailmalla ravintolat ovat valmiita erottautumaan välillä hurjallakin tavalla massasta. 

Washington Post -lehti kertoo nyt lontoolaisesta ravintolasta, joka on saanut jonotuslistalle tuhansia ihmisiä jo ennen avaamistaan. Ravintolan erikoisuutena on, että siellä syödään alasti.

Isossa-Britanniassa lontoolainen ravintoloitsija Seb Lyall on tunnettu innovatiivisista ravintoloistaan. Idea nakuravintolaan tuli siitä, kun hän kokkasi aamiaisensa alasti.

– Se on vapauttavaa ja hauskaa. Jos naapuri katsoo, niin katsokoon, se on minun kotini ja tilani. Tämän tunnelman haluan luoda ravintolaani, ja tulee olemaan kiinnostavaa, miten se otetaan vastaan.

Sosiaalinen koe

Nakuravintola avataan heinäkuuksi Lontooseen. Jo nyt Lyallin mukaan jonotuslistalla on 16 000 ihmistä, jotka haluavat ravintolaan syömään.

Lyall painottaa, että ravintolan idea ei ole, että se perustettaisiin vain huomion takia, vaan enemmänkin sosiaaliseksi kokeeksi alastomuudesta.

Tilan on tarkoitus haastaa ihmisten käsitykset alastomuudesta ja moderniudesta. Ravintola aiotaan riisua myös kaikesta modernista, esimerkiksi valaistuksen hoitavat kynttilät ja ravintolassa käytetään tuoleissa ja pöydissä puuta.

– Kun sinulla on mahdollisuus, otat vaatteesi pois. Kun menet sänkyysi, otat vaatteet pois. Kun menet rannalle tai saunaan, otat vaatteesi pois. Se on luonnollista, Lyall sanoo.

Valokuvat kielletty

Ravintolassa valokuvien ottaminen on kiellettyä. Lisäksi ravintolaan on suunniteltu seinämiä, jotta asiakkaat saavat jonkinlaista yksityisyyttä muilta asiakkailta.

Suunnitelmissa on, että ravintolan aulaan tulee sovituskopit lukollisine kaappeineen. Hygieniasyistä asiakkaat istuvat pyyhkeiden päällä. Keittiöhenkilökunta tulee olemaan vaatteissaan ja tarjoilijoilla on hygieniasyistä jotakin vaatetta yllään.  

Lyall kertoo Washington Postille, että viiden ruokalajin illallinen tulee maksamaan noin 70-80 euroa ja hintaan kuuluu istumapyyhe.

Lyallin mukaan kokkien houkutteleminen ravintolaan on ollut helppoa, eikä puulastan käytättäminen ruuanlaitossa ole ongelma.

– Tämä on kokkien unelma. He kyllästyvät perinteisessä keittiössä, hän uhoaa Washington Postille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.