Soromnoo! Matti Jämsen avaa ravintolan, joka ei todellakaan sovi kaikille: "Syntyi vastaiskuna v*tutukseen"

Matti Jämsen Soromnoo
Projekti Soromnoon takaa löytyy huippukokki ja Bocuse d’Or -presidentti Matti Jämsenin lisäksi laivanrakentaja Markus Jämsen, muusikko Leo Stillman sekä laivanvarustaja Hugo Stillman. Soromnoo

Keittiömestari Matti Jämsen avaa kumppaneineen ravintolan, jossa säännöt ja perinteet heitetään romukoppaan. 

"Jokaiselle jotakin on ei mitään kenellekään. Jos etsit ravintolaa, jossa voit viettää mukavan, turvallisen ja hidastempoisen illan, etsi muualta. Jos sen sijaan olet valmis luopumaan ennakkoluuloistasi ja päästämään irti, tervetuloa Soromnoohon. On mahdotonta sanoa tarkalleen mitä Soromnoosta kannattaa odottaa, mutta on helppo sanoa mitä siltä ei kannata odottaa: kulisseja, sääntöjä tai perinteitä."

Näin kuvaillaan huippukokki Matti Jämsenin uutta ravintolaprojektia nimeltään Soromnoo.

Ravintola Soromnoo:

Mitä: Elämyksellinen 13 ruokalajin ilta juomaparituksineen yhteensä 180€ per henkilö

Missä: Kuunari Jan Mayen on ankkuroituna Halkolaiturilla, Pohjoisrannassa, Helsingissä.

Koska: 30.8-19.10.2019 perjantaisin ja lauantaisin yhdessä kattauksessa klo 19 alkaen.

Soromnoo sijaitsee Helsingin Pohjoisrannassa, yli satavuotiaan Jan Mayen -purjelaivan hämyisessä ruumassa. Ravintolassa otetaan vierailta puhelimet pois, ja mitä tahansa voi tapahtua käsikirjoittamattoman illan aikana.

Soromnoon ovet avautuvat elokuun lopussa. Kahdeksan viikkoa kestävän ravintolaprojektin aikana Jan Mayenissa tarjoillaan jokainen perjantai ja lauantai 30 ruokailijalle ennennäkemätön ravintolakokemus.

– Idea Soromnoosta syntyi tavallaan vastaiskuna siihen vitutukseen, että tänä päivänä ravintola-alalla saa olla jatkuvasti pahoillaan tai selitellä sitä mitä tekee, ravintoloitsija Matti Jämsen kertoo.

"Tämä ravintola ei todellakaan ole kaikille"

Soromnoossa kaikki ravintola-illallistamisen jäykkyys ja etiketti on pyyhitty pois ja etiketin sijaan panostetaan ainutlaatuiseen elämykseen. 

– Korkealuokkainen ruoka- ja juomatuote asettavat riman, joka ylitetään yllättävällä palvelumuotoilulla ja tuottamalla kokemuksia, joita ei muualta saa, ravintolan tiedotteessa kuvaillaan.

Projekti Soromnoon takaa löytyy huippukokki ja Bocuse d’Or -presidentti Matti Jämsenin lisäksi laivanrakentaja Markus Jämsen, muusikko Leo Stillman sekä laivanvarustaja Hugo Stillman.

Veljeskaksikko sai idean ravintolaan pohtiessaan vanhan Jan Mayenin menneisyyttä ja tulevaisuutta, sekä tapaa, jolla he voisivat paitsi viettää aikaa yhdessä, myös herättää keskustelua ja ravistella ravintola-alaa.

– Tämä on sellainen projekti, joka haluttiin toteuttaa niin rehellisenä ja meidän näköisenä kuin mahdollista, meidän omilla ehdoillamme. Hyvässä ja pahassa. Tämä ravintola ei todellakaan ole kaikille. Erikoisruokavalioita ja toiveita ei oteta vastaan illan aikana ja meillä tarjoilevat ja työskentelevät ihmiset eivät ole palvelijoita, vaan isäntiä ja emäntiä, yhdessä viettämässä iltaa vieraan kanssa. Mitään illallisetikettiä ei ole, tule sellaisena kuin olet ja sano ja tee mitä huvittaa – niin mekin tehdään! , Matti Jämsen kertoo.

Ilmaiseksi laktoosilääkettä 

Erikoisruokavaliota noudattavien ei välttämättä siis kannata Soromnoo-ravintolaan suunnata. Ravintolan nettisivuilla kerrotaan aiheesta tarkemmin:

–  Tarjoilemme saman menun kaikille, ei rajoituksia. Voit tulla paikalle ja olla syömättä (maksaa silti 180 €) tai voit mennä jonnekin muualle, jossa tarpeesi otetaan huomioon. Suosittelemme jälkimmäistä vaihtoehtoa. Annamme ilmaiseksi Lactrasea laktoosi-intolerantikoille.

Hiljattain mediassakin on puhuttu siitä, ettei Suomessa ole ruokakulttuuria.  Soromnoon-projektissa hääräävien mukaan se väite tullaan kumoamaan näiden iltojen mittaan.

– Soromnoossa tehdään laadukasta suomalaista ruokaa yllätyksellisesti ja ronskein ottein. Ja pidetään samalla hauskaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja