Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Soromnoo! Matti Jämsen avaa ravintolan, joka ei todellakaan sovi kaikille: "Syntyi vastaiskuna v*tutukseen"

Projekti Soromnoon takaa löytyy huippukokki ja Bocuse d’Or -presidentti Matti Jämsenin lisäksi laivanrakentaja Markus Jämsen, muusikko Leo Stillman sekä laivanvarustaja Hugo Stillman.
Projekti Soromnoon takaa löytyy huippukokki ja Bocuse d’Or -presidentti Matti Jämsenin lisäksi laivanrakentaja Markus Jämsen, muusikko Leo Stillman sekä laivanvarustaja Hugo Stillman.Soromnoo
Julkaistu 08.08.2019 12:06

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Matti Jämsen avaa kumppaneineen ravintolan, jossa säännöt ja perinteet heitetään romukoppaan. 

"Jokaiselle jotakin on ei mitään kenellekään. Jos etsit ravintolaa, jossa voit viettää mukavan, turvallisen ja hidastempoisen illan, etsi muualta. Jos sen sijaan olet valmis luopumaan ennakkoluuloistasi ja päästämään irti, tervetuloa Soromnoohon. On mahdotonta sanoa tarkalleen mitä Soromnoosta kannattaa odottaa, mutta on helppo sanoa mitä siltä ei kannata odottaa: kulisseja, sääntöjä tai perinteitä."

Näin kuvaillaan huippukokki Matti Jämsenin uutta ravintolaprojektia nimeltään Soromnoo.

Ravintola Soromnoo:

Mitä: Elämyksellinen 13 ruokalajin ilta juomaparituksineen yhteensä 180€ per henkilö

Missä: Kuunari Jan Mayen on ankkuroituna Halkolaiturilla, Pohjoisrannassa, Helsingissä.

Koska: 30.8-19.10.2019 perjantaisin ja lauantaisin yhdessä kattauksessa klo 19 alkaen.

Soromnoo sijaitsee Helsingin Pohjoisrannassa, yli satavuotiaan Jan Mayen -purjelaivan hämyisessä ruumassa. Ravintolassa otetaan vierailta puhelimet pois, ja mitä tahansa voi tapahtua käsikirjoittamattoman illan aikana.

Soromnoon ovet avautuvat elokuun lopussa. Kahdeksan viikkoa kestävän ravintolaprojektin aikana Jan Mayenissa tarjoillaan jokainen perjantai ja lauantai 30 ruokailijalle ennennäkemätön ravintolakokemus.

– Idea Soromnoosta syntyi tavallaan vastaiskuna siihen vitutukseen, että tänä päivänä ravintola-alalla saa olla jatkuvasti pahoillaan tai selitellä sitä mitä tekee, ravintoloitsija Matti Jämsen kertoo.

"Tämä ravintola ei todellakaan ole kaikille"

Soromnoo-100Soromnoo

Soromnoossa kaikki ravintola-illallistamisen jäykkyys ja etiketti on pyyhitty pois ja etiketin sijaan panostetaan ainutlaatuiseen elämykseen. 

– Korkealuokkainen ruoka- ja juomatuote asettavat riman, joka ylitetään yllättävällä palvelumuotoilulla ja tuottamalla kokemuksia, joita ei muualta saa, ravintolan tiedotteessa kuvaillaan.

Projekti Soromnoon takaa löytyy huippukokki ja Bocuse d’Or -presidentti Matti Jämsenin lisäksi laivanrakentaja Markus Jämsen, muusikko Leo Stillman sekä laivanvarustaja Hugo Stillman.

Veljeskaksikko sai idean ravintolaan pohtiessaan vanhan Jan Mayenin menneisyyttä ja tulevaisuutta, sekä tapaa, jolla he voisivat paitsi viettää aikaa yhdessä, myös herättää keskustelua ja ravistella ravintola-alaa.

– Tämä on sellainen projekti, joka haluttiin toteuttaa niin rehellisenä ja meidän näköisenä kuin mahdollista, meidän omilla ehdoillamme. Hyvässä ja pahassa. Tämä ravintola ei todellakaan ole kaikille. Erikoisruokavalioita ja toiveita ei oteta vastaan illan aikana ja meillä tarjoilevat ja työskentelevät ihmiset eivät ole palvelijoita, vaan isäntiä ja emäntiä, yhdessä viettämässä iltaa vieraan kanssa. Mitään illallisetikettiä ei ole, tule sellaisena kuin olet ja sano ja tee mitä huvittaa – niin mekin tehdään! , Matti Jämsen kertoo.

Ilmaiseksi laktoosilääkettä 

Erikoisruokavaliota noudattavien ei välttämättä siis kannata Soromnoo-ravintolaan suunnata. Ravintolan nettisivuilla kerrotaan aiheesta tarkemmin:

–  Tarjoilemme saman menun kaikille, ei rajoituksia. Voit tulla paikalle ja olla syömättä (maksaa silti 180 €) tai voit mennä jonnekin muualle, jossa tarpeesi otetaan huomioon. Suosittelemme jälkimmäistä vaihtoehtoa. Annamme ilmaiseksi Lactrasea laktoosi-intolerantikoille.

Hiljattain mediassakin on puhuttu siitä, ettei Suomessa ole ruokakulttuuria.  Soromnoon-projektissa hääräävien mukaan se väite tullaan kumoamaan näiden iltojen mittaan.

– Soromnoossa tehdään laadukasta suomalaista ruokaa yllätyksellisesti ja ronskein ottein. Ja pidetään samalla hauskaa.

Lisää aiheesta:

Henri Alén keksi yllättävän lisän ravintolaruokaan – uskoo ihmisillä olevan nyt valtava tarve: "Ei ole taidettu ennen tehdä maailmassa""Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole" – huippukokki Matti Jämsen yllättää avaamalla lounasravintolaketjun Ateria kohutussa suomalaisravintolassa maksaa 180 euroa, eikä erikoisruokavalioita toteuteta – illallispaikat myytiin silti hetkessä loppuun: "Jonossa on 500–600 ihmistä" Tässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoonHans Välimäeltä yllätysveto! Legendaarisen Palacen jättänyt keittiömestari avaa uuden ravintolan – konsepti kaukana fine diningistaTunnettu nelikko avaa uuden ravintolan Helsinkiin: Erikoisuutena loppumaton menu
RuokaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat