Loimijoen tilalla koettiin järkytys: MTV:n uutisistakin tutuksi tullut Martti-kukko joutui kettuperheen saaliiksi

Kanalaharrastaja osti harvinaisen kukon, joka paljastui tavallista huonokäytöksisemmäksi 0:37
Katso video: Tällainen oli Martti-kukko.

Loimijoen tilan kanalassa herättiin surulliseen näkyyn. Todennäköisesti kettuperhe oli murtautunut kanalaan ja vienyt suuren osan kanoista sekä MTV:n uutisissakin tutuksi tulleen Martti-kukon.

Loimijoen tilan Facebook-sivulla uumoillaan, että varkaina ovat toimineet kettuemo ja metsästämään opetelleet ketunpennut. Julkaisussa uskotaan, että kanat ja Martti-kukko olivat oletettavasti pyrkineet kanalasta ulos, mutta matka oli jäänyt lyhyeksi.

Sivua ylläpitää kanojen kasvatusta harrastava Joanna Jokinen.

– Martin matka ei valitettavasti ollut johtanut kovin pitkälle, mutta se oli maasta löytyneiden sulkien määrän perusteella taistellut urhoollisesti loppuun asti, ja ison kokonsa vuoksi sitä ei oltu jaksettu kantaa rantaa pidemmälle. Sieltä se löytyi, rantakaislikosta, mutta valitettavasti mitään ei ollut enää tehtävissä, julkaisussa sanotaan. 

Jokisen tekstin mukaan kanoista jäi eloon vain muutama. 

Tempausten keksijä ja pelkäävä isä

MTV Uutiset kirjoitti Martti-kukosta jo vuonna 2019. Tuolloin kerroimme, että kukko järjestää jos minkälaisia tempauksia kanalassa. Martti muun muassa johdatteli usein parvensa harhateille ja jopa vaarallisille vesille.

Myöhemmin kerroimme, että Martti pelkäsi omia poikasiaan

– Kun tiput kuoriutuivat ja lähtivät sitten liikkumaan emon alta, se oli Martille järkytys. Se katsoi niitä silmät ymmyrkäisinä ja poistui sitten paikalta seiniä pitkin, Joanna Jokinen kuvaili tuolloin. 

Jokinen kertoo nyt Facebook-julkaisussa, että Martti haudataan talon pihaan. 

– Hyvää matkaa Martti ja kanaset, Jokinen päättää julkaisun. 

Lue myös:

    Uusimmat