Mainos

Loimaan kassa joutuu karsimaan palvelujaan

YTK voi menettää valtion ja työttömyysvakuutusrahaston tuet, ellei se lopeta toimistopalvelujen myyntiä toukokuun aikana.

Yleinen työttömyyskassa YTK eli Loimaan kassa joutuu lopettamaan muiden palvelujen kuin työttömyysturvan myymisen. Asiasta on tehnyt päätöksen vakuutusvalvontavirasto, joka on tulkinnut lakia siten, että toimistopalvelujen myynti ei kuulu työttömyyskassan toimintaan.

Mikäli YTK ei noudata päätöstä, se voi menettää valtion ja työttömyysvakuutusrahaston tuet, ellei se lopeta palvelujen myyntiä toukokuun aikana.

Loimaan kassa on myynyt toimistopalveluja viime vuonna perustetulle YTK-yhdistykselle, jonka tehtävänä on ollut myydä oikeusturvavakuutuksia kassan jäsenille. Viranomaisten mukaan kassa saa ostaa palveluja, mutta ei myydä. Ammattiliittojen työttömyyskassoilla on oikeus käyttää liittojensa palveluja.

Vuonna 1992 perustetulla, ammattiliittoihin kuulumattomalla ja Suomen suurimmalla työttömyyskassalla on noin 250 000 jäsentä. Kassalla on ollut hallinnollisia vaikeuksia, jotka ovat johtaneet oikeudellisiin kömmähdyksiin ja kassan perustaneen johtajan Juho Paloheimon eroon.

Vakuutusvalvontavirasto ryhtyi viime vuoden lopulla selvittämään Loimaan kassan oikeusturvavakuutuksiin liittyvää kauppaa. Helmikuussa STTK:laisen Toimihenkilöunionin työttömyyskassa pyysi kahdeksan muun ammattiliiton työttömyyskassan kanssa virastoa tutkimaan YTK-kassan ja yhdistyksen kytköksiä.

Ammattiliitot ovat suhtautuneet kilpailijaansa nyreästi. Ne korostavat että YTK tarjoaa jäsenilleen pelkän työttömyysturvan, mutta ei oikeudellista tukea tai edunvalvontaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.