Löhöloma ei rentoutakaan – Näin lataat akut oikein

Liikunta-asiantuntija Matti Heikkilä neuvoo, millä levon ja liikkumisen yhdistelmällä saat lomastasi kaiken irti.

Loman tarkoitus on lepo, virkistys ja akkujen lataaminen. Vaikka lysähtäminen aurinkotuoliin olutlasi kourassa kuulostaa houkuttelevalta, se ei ole paras tapa rentoutua. Testit osoittavat että, palautuminen edellyttää tekemistä.

Aktivoi itsesi ennen aamiaista

Herättele elimistö ennen aamiaista. Tee 10–15 minuutin kävelylenkki ulkona ja muutama venyttävä liike. Heikkilä toteaa, ettei ole nähnyt yhdenkään eläimen lähtevän liikkeelle ilman venyttelyä. Aamiaiselle on hyvä mennä, kun on vähän aktivoitunut.

Ota päivänokoset

Saat hyvällä omallatunnolla ottaa päivänokoset. Lounaan jälkeen elimistö keskittyy ruuansulatteluun ja tekee sen paremmin levossa.

Hillitse alkoholin käyttöä

Kuten lennolla myös lomakohteessa on syytä käyttää alkoholia hillitysti. Palautuminen hidastuu, kun käyttää nautintoaineita. Alkoholilla terästetyn löhöilyn jälkeen voi henkinen puoli olla kunnossa, mutta fyysinen puoli ei.

Rentoutusharjoitus ennen illallista

Tee ennen illallista rentoutusharjoitus. Kehon aktivointi ja palauttaminen pari tuntia ennen illallista vilkastuttaa aineenvaihduntaa, kuluttaa energiaa ja antaa tilaa uudelle tankkaukselle.

Elimistö on palautuneessa tilassa pienen venyttelyn ja lihastoiminnan ansiosta. Voit tehdä joko mentaalisia tai fyysisiä harjoitteita.

Illallisen jälkeen seurustelua

Kun illallinen on syöty ja maha on täysi, älä syöksy hotellille nukkumaan. Jää seurustelemaan ihmisten kanssa tunniksi tai pariksi.

Sosiaalisen kanssakäymisen aikana ruuansulatus lähtee käyntiin. Elimistö nukahtaa paremmin ja uni on laadukkaampaa.

Studio55.fi/Anette Lehmusruusu

Kuvat:Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja