Tutkijat luulivat liskon olevan valmis munimaan: Eläin olikin aivan täynnä sitä itseään – rikkoi erikoisen ennätyksen

Ummetuksesta kärsinyt lisko rikkoi erikoisen ennätyksen.

Kun Floridan yliopiston tutkijat löysivät pyöreässä kunnossa olevan liskon läheltä floridalaista pizzaravintolaa, he olettivat sen olevan valmis munimaan. Munia etsiessään he löysivät kuitenkin jotain muuta, kertoo New York Post.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pizzan rasvasta, hiekasta ja hyönteisistä koostuva ruokavalio oli tukkinut Leiocephalus carinatus -liskon sisukset, mikä käytännössä tarkoitti sitä, että lisko ei ollut tiineenä, vaan täynnä ulostetta, Herpetological Review Journal -julkaisussa esitelty raportti kertoo. Kakkaa oli niin paljon, että ummetuksesta kärsinyt lisko rikkoi ennätyksen suurimmasta määrästä ulostetta, joka on löydetty elävästä eläimestä – suhteutettuna eläimen kokoon.

Kerroskuvaus paljasti, että liskon sisällä oli 22 grammaa kakkaa eli noin 80 prosenttia sen painosta.

– Olin ihmeissäni siitä, kuinka vähän tilaa jäi sisäelimille, totesi Floridan luonnontieteellisen museon tutkija Edward Stanleymuseon sivuilla ja kertoo, että liskon sisällä oli vain pikkuruinen tila sen sydmelle, keuhkoille ja maksalle.

– Sen on täytynyt olla hyvin epämukava tilanne liskoraukalle.

Lisko ei kyennyt sulattamaan syömäänsä ravintoköyhää ruokaa ja vaikutti olevan nääntymäisillään. Ymmärtääkseen paremmin sen tilaa tutkijoiden täytyi lopettaa se. Ennätystenkirjoihin lisko kuitenkin jää. Tutkija Natalie Claunch kertoi Inverse-sivustolle, ettei tutkijoiden tiedossa ole mitään tietoa muista eläimistä, jotka vastaisivat tätä liskohavaintoa.

— Toivomme niiden eläinten vuoksi, ettei niitä olekaan, hän toteaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat