Lohicarpaccio ja jogurttikastike 12.10.1999

toim. Kati Nappa
Vieraana Pirkko Koskenkylä kertomassa uudesta kirjastaan, huimista merikokemuksistaan ja kokkailusta valtameren aallokossa.

Lohicarpaccio 4:lle


n. 600 g tuoretta lohta
tilliä, kirveliä
n. 4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
viherpippuria
1-2 sitruunan mehu
sitruunan kuorta
suolaa
Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja asettele neljälle lautaselle tai isolle vadille. Ripottele päälle viherpippuria ja vähän sitruunan kuorta. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu ja vähän suolaa ja kaada kalaviipaleiden päälle. Anna maustua 10-20 min.

Jogurttikastike


2 dl maustamatonta jogurttia
hienonnettua tilliä
vähän sitruunamehua
suolaa, pippuria
Sekoita aineet keskenään. Koristele carpaccio ennen tarjoilua tuoreilla tillin- ja/tai kirvelin oksilla. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyä perunaa ja/tai leipää.

Lue myös:

    Uusimmat