Lohduton piipitys raikui radalta! Veturinkuljettaja-Jukka pysäytti koko junaliikenteen – hellyttävä video paljastaa joutsenperheen pelastuksen

Lohduton piipitys raikui radalta! Veturinkuljettaja-Jukka pysäytti koko junaliikenteen – hellyttävä video paljastaa kammottavaan loukkuun jääneen joutsenperheen pelastuksen 3:45
KATSO SYDÄMET SULATTAVA VIDEO: Veturinkuljettaja-Jukka riensi joutsenperheen apuun ja pelasti poikaset kuolemanloukusta

Veturinkuljettaja Jukka Tykkyläinen pelasti loukkuun jääneen joutsenperheen varmalta kuolemalta.

Elettiin keskiviikkopäivää ja tuhansien kilojen painoinen tavarajuna jyskytti tasaisesti kohti Tamperetta. Lempäälän tienoolla Tykkyläinen sai kuitenkin tiedon, että joutsen olisi nähty radan lähettyvillä.

Jättimäinen tavarajuna alkoi hiljentää vauhtiaan jo hyvissä ajoin ennen havaintopaikkaa. Tykkyläinen tarkkaili radanvartta tarkkaavaisesti yli 10 vuoden veturinkuljettajan rautaisella kokemuksella.

– Siellä näkyi pieniä piipertäjiä radalla ja iso emojoutsen.

Voimat ehtyneet?

Kahdeksanhenkinen joutsenperhe oli jäänyt loukkuun radalle kahden kiskon väliin. Pienet piipertäjät eivät päässeet hyppäämään ratakiskojen ylitse.

– En tiedä, olivatko ne olleet jossain retkellä ja voimat ehtyneet, Tykkyläinen pohtii.

– Ilmoitin liikenteenohjaukselle, että nyt on semmoinen homma, ettei saa ajattaa yhtään junaa tälle alueelle. Sanoin, että liikenne kokonaan seis tältä kohdalta, junaliikenne voi jatkua vasta sitten, kun kaikki linnut on saatu siirrettyä turvaan raiteilta.

Katso hellyttävä video pelastusoperaatiosta yllä olevalta videolta! Veturinkuljettaja-Jukka auttaa poikasia empimättä.

Yksi poikasista jäi jälkeen

Veturinkuljettaja astui raiteille ja lähestyi joutsenperhettä. Emojoutsen pakeni aluksi auttajaa, mutta palasi suojelemaan poikasiaan.

– Se rupesi uhittelemaan ja sähisemään.  Sanoin, ettei tarvi sähistä, koska tulen vain auttamaan ja se totteli minua ja siirtyi sivuun. Ihmettelin kyllä kovasti, että käyttäytyminen oli tämänkaltaista, Tykkyläinen hämmästelee.

Apuun rientänyt Tykkyläinen siirsi yksitellen joutsenenpoikaset pois radalta. Viimeinen poikanen kuitenkin ehti jo säikähtää pahemman kerran.

– Viimeisen poikasen jouduin viemään huoltotien ylitse metsänreunalle, koska muu porukka oli jo ehtinyt lähteä kotilampea päin. Kuljetin sen kauemmas radasta, ettei viimeinen poikanen jää eksyksiin, Tykkyläinen kertoo.

"Luonto näkyy tässä työssä"

Kohtaamiset eläinten kanssa ovat tavallisia metsän siimeksessä siintävien junaratojen varrella.

– Luonto näkyy tässä työssä ympärillä koko ajan, pelloille ja metsän siimeksiin kertyy elämää. Onnettomuuksia tapahtuu harvemmin, mutta totta kai joskus.

Oho mikä kissa! Katso myös hulvaton video:

Onko tässä Suomen vihaisin kissa? Miisu-kissalla on faneja ympäri Suomen – tällainen ärrimurrikissa on! 4:47
Onko tässä Suomen vihaisin kissa? Miisu-kissalla on faneja ympäri Suomen – tällainen ärrimurrikissa on!

Lue myös:

    Uusimmat