Koskettava kuva! Koira ja kissa pelastettiin liekehtivästä asunnosta – koira kiitti pelastajiaan hellyttävällä tavalla

0:50
KATSO MYÖS VIDEO: Koirat työn touhussa! Labradorinnoutaja Jutta valmistui tullikoiraksi – näin huumausaineiden etsintä sujuu

Koira- ja kissakaverivaljakko oli kokea karmivan kohtalon eilisessä tulipalossa. Eläinystävysten matka saa kuitenkin jatkua vielä yhdessä.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo eilisestä tapauksesta, jossa Vantaan Hakunilassa syttyi huoneistopalo. Pelastuslaitokselta arvioidaan, että palo oli mahdollisesti lähtenyt keittiön liedestä perheen kotieläinten ollessa kotona keskenään.

– Huoneistosta pelastettiin koira, joka oli kärsinyt vakavasti savumyrkytyksestä ja kissa, joka oli hyvässä kunnossa. Kissa oli kovin suojelevainen koiraa kohtaan ja jopa hiukan pahalla tuulella, eikä olisi antanut vieraiden tulla koiran lähelle.

Pelastajat antoivat koiralle lisähappea, jonka vuoksi koira virkosi hyvin. Molemmat eläimet kuljetettiin pieneläinkliniikalle tarkistettavaksi.

Paloturvallisuus lemmikkien kanssa tärkeää

Pelastuslaitos kehottaa erityisesti lemmikkien omistajia huomioimaan paloturvallisuuden lemmikkien ollessa yksin kotona.

– Jos sinulla on kotieläimiä tai muuten kaipaat turvaa keittiöösi, niin liesivahti katkaisee vaaratilanteessa liedestä virran ennen kuin palo ehtii syttyä. Vahteja on on monenlaisia ja -hintaisia ja voit tutustua niihin vaikka internetin hakukoneen avulla, pelastuslaitos vinkkaa tulipaloja ehkäisevästä työvälineestä.

Oho mikä kissa! Katso myös hulvaton video:

4:47
Onko tässä Suomen vihaisin kissa? Miisu-kissalla on faneja ympäri Suomen – tällainen ärrimurrikissa on!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja