Liverpoolia syytetään huijaamisesta – vain toinen kenttäpuolisko puhdistettiin lumesta : "Ei ollut tarpeeksi työvoimaa"

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaavaa Liverpoolia syytetään huijaamisesta. Keskiviikkona Leicesteriä vastaan pelatussa ottelussa satoi reilusti lunta, mutta vain osa kentästä puhdistettiin. Päävalmentaja Jürgen Klopp kiistää huijausyrityksen.

Sarjakärjessä viilettävä Liverpool kohtasi keskiviikkona kotonaan Leicesterin. Lumisessa säässä pelattu ottelu päättyi tasan 1-1, mutta olosuhteet aiheuttivat parranpärinää.

Joukkueiden kohtaamista ennen ja sen aikana satoi paljon lunta. Puoliajalla kentänhoitajat puhdistivat vain sen kenttäpäädyn, johon Liverpool oli hyökkäämässä toisella puoliajalla. Seuraa syytetään nyt epäurheilijamaisuudesta ja huijaamisesta.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp kiisti vehkeilyn perjantaina jyrkästi. Hänen mukaansa vain toisen kenttäpuoliskon puhdistaminen johtui työvoimapulasta.

– Kaikki näkivät tilanteen. Lämmittelyn aikana alkoi sataa lunta, mutta tilanne oli vielä hyvä. Kun tulimme takaisin, kenttä oli täynnä märkää lunta. Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla 80-prosenttinen pallonhallinta, joten olimme ainoa joukkue, joka kärsi olosuhteista (toisella puoliajalla), Klopp sanoi SkySportsille perjantaina.

– Kenttähenkilökunta yritti puhdistaa kenttää, mutta heillä ei ollut tarpeeksi työvoimaa. Lupaan ja vannon, ettei kukaan käskenyt heitä puhdistamaan vain meidän puoliskoamme. 

Liverpoolia on syytetty myös epäurheilijamaisesta käytöksestä. Kloppin mukaan puhdistamattoman kenttäpuoliskon lumi oli myös kotijoukkueelle haitaksi.

– Ihmiset puhuvat urheiluhengestä, mutta puhtaalla kentällä on helppompi puolustaa. Ei ole sattumaa, että teimme ensimmäisellä puoliajalla maalin, kun heidän rangaistusalueensa oli täynnä lunta.

Saksalaisvalmentaja sanoi Sportbladetille keskiviikon olleen hänelle ensimmäinen Valioliiga-ottelu, jossa sataa lunta. Pelaaminen sohjomaisella kentällä oli vaikeaa, eivätkä vastaavat sääolosuhteet ole Englannissa kovin yleisiä.

– Englannissa ihmiset eivät ole tottuneet tällaiseen. Saksassa annetaan lapiot jopa katsojille, jotta kaikki voivat auttaa puhdistamaan kentän 15 minuutissa. 

– Meillä oli mainoksia ympäri kenttää. Ensi kerralla, kun lunta sataa tällä tavalla, meillä ei ole mainoksia. Hankimme ensi kerralla myös tarpeeksi lapioita.

Lue myös:

    Uusimmat