Englantilaissairaalassa laulettiin Liverpoolin seurahymniä – videosta liikuttunut Jürgen Klopp muistelee kohtalokasta viikkoa: "Valmistautuminen oli erittäin vaikeaa"

Videolla kuvaa Liverpoolin ja Atletico Madridin Mestarien liiga -ottelusta.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp pitää spekulointia Valioliigan mahdollisesta jatkumisesta ja Liverpoolin mestaruudesta globaalin koronakriisin keskellä kiusallisena. Saksalaisen mukaan kaiken epävarmuuden keskellä kriisistä on opittavissa arvokas perintö.

Klopp haluaa alleviivata kriisin todellisten sankareiden, sairaanhoitajien ja lääkäreiden, merkitystä. Sosiaalisessa mediassa on jaettu viime päivinä videota, jossa englantilaissairaalan hoitohenkilökunta laulaa teho-osaston ovella toisilleen Liverpoolin tuttua seurahymniä You’ll Never Walk Alone. Myös Klopp on nähnyt videon.

– Se on uskomaton. Video lähetettiin minulle eilen, ja kun he aloittivat laulaa hymniä, aloin välittömästi itkeä. Se on uskomatonta. Video kertoo kaiken, nämä ihmiset eivät vain työskentele, heillä on myös hyvä henki, Klopp sanoi Guardianille.

– He ovat tottuneet auttamaan muita ihmisiä. Meidänkin on totuttava, koska tavallisesti meillä on vain omat ongelmamme ja asiamme. Tämä on heidän työnsä, he tekevät sitä päivät ja yöt. He asettavat itsensä vaaraan auttaakseen sairaita ja vakavasti rajoittuneita ihmisiä, en voisi ihailla ja arvostaa heitä enempää.

Juttu jatkuu twiitin alla

Valioliiga ei jatku ainakaan ennen huhtikuun 30. päivää. Seurojen on määrä kokoustaa seuraavan kerran huhtikuun kolmas päivä. Päätöstä keskeytyksen pidentämisestä pidetään jo varmana.

– 10, 20, 30, 40 vuoden päästä, jos katsomme taakse, ja voimme sanoa tämän olleen aikakausi, jolloin maailma osoitti suurinta solidaarisuutta, suurinta rakkautta tai suurinta ystävyyttä, se olisi todella hienoa.

– Tällaisen vaiheen keskellä erityisesti sairastavien ihmisten voi olla vaikea nähdä sitä, mutta tulevaisuudessa on piste, kun katsomme taakse ja voimme toivottavasti nähdä jotain tuollaista. Ratkaisu on tämä - meidän on oltava kurinalaisia, meidän kaikkien on tehtävä yhteistyötä, meidän kaikkien on huolehdittava toisistamme. Se ratkaisee tämän tilanteen, Klopp jatkoi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Liverpool isännöi Euroopan viimeistä suurta jalkapallo-ottelua maaliskuun 11. päivä ennen sarjojen keskeyttämistä, kun Atletico Madrid pudotti dramaattisten vaiheiden jälkeen Mestarien liigan hallitsevan voittajan ulos jatkopeleistä.

Liverpool oli voittanut edeltävänä viikonloppuna Valioliigassa Bournemouthin. Manchester Cityn hävittyä oman ottelunsa 25 pisteellä sarjaa johtavan Kloppin miehistö tiesi olevansa kahden voiton päässä mestaruudesta. Uutiset koulujen ja yliopistojen sulkeutumisesta Madridissa tavoittivat valmentajan kuitenkin maanantaina. Keskittyminen jalkapalloon alkoi menettää merkitystään.

– En tavallisesti anna ympärillä olevien asioiden häiritä, osaan rakentaa peliin valmistautuessa muurit vasemmalle ja oikealle, mutta tuossa hetkessä otteluun valmistautuminen oli erittäin vaikeaa. Keskiviikkona pelasimme (Atletico Madridia vastaan), rakastin peliä, rakastin sitä, mitä näin pojilta. Se oli todella, todella hyvä esitys tulosta lukuun ottamatta, Klopp sanoi.

Joukkue piti torstaina vapaapäivän ja palasi harjoituskeskukseen perjantaina, mutta alusta asti oli Kloppin mukaan selvää, ettei kyseessä ollut rutiininomainen harjoitus. Enemmänkin tapaaminen.

– Meillä oli paljon asioita keskusteltavana, paljon asioita ajateltavana. Asioita, joita en ollut koskaan ajatellut elämässäni.

– Kukaan ei tarkalleen tiennyt - eikä kukaan tiedä - kuinka tilanne jatkuu, joten pystyimme vain organisoimaan harjoituksesta niin hyvän kuin niissä olosuhteissa oli mahdollista. Sen jälkeen lähetimme pojat kotiin ja menimme itsekin. Täällä me yhä olemme.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja