Liverpool sai kuonoon Valioliigan pikkuseuralta

Brentford on piristänyt jalkapallon Englannin Valioliigaa, eikä lontoolaisen pikkuseuran nälkä näytä laantuvan. Väkevästi pelannut Brentford jyräsi kotinurmellaan valioliigajätteihin kuuluvan Liverpoolin 3–1.

Vaikka Liverpool kipusi toisella puoliajalla kahden maalin takaa uhkaamaan Brentfordin johtoa, kotijoukkue ansaitsi voittonsa. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla vierailija oli helisemässä suoraviivaisesti hyökänneen Brentfordin puristuksessa.

Polvivaivaisen maalitykki Ivan Toneyn hyökkäyksen kärjessä korvanneessa Yoane Wissassa ruumiillistui Brentfordin henki: ensimmäisellä puoliajalla Wissa sai pallon kahdesti maaliin, mutta kumpikin osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen paitsiona. Kolmas kerta sanoi Wissalle toden, kun hän pukkasi 42. minuutilla 2–0.

Liverpoolista osui ensiksi Ranskan riveissä MM-hopeaa ottanut Ibrahima Konate 19. minuutilla, mutta epäonnekseen omaan maaliin. Vierasjoukkueen toivon herätti Alexander Oxlade-Chamberlain, joka pukkasi heti toisen puoliajan alussa 1–2-kavennuksen.

Konate näki ottelun ratkaisumaalin läheltä, kun Brentfordin Bryan Mbeumo runnoi ranskalaistopparin estelyistä huolimatta 84. minuutilla 3–1.

Liverpoolin kantaan sarjataulukossa seitsemänneksi nousseella Brentfordilla on kuudesta viime valioliigapelistä kolme voittoa ja kolme tasapeliä. Liverpoolin neljän voiton putki katkesi maanantaina.