Venäjä jätti Leijonat nollille – näin ottelu eteni

Leijonat joutui jäämään nollille, kun Venäjä kukisti Suomen 3-0 Moskovan EHT-turnauksessa. MTV Sport seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Venäjä kukisti Suomen Sergei Andronovin, Maxim Shalunovin ja Valeri Nichushkinin ​​​​​​​osumilla.

3. erä

Klo 18.17: Venäjä voittaa 3-0. Ottelu on päättynyt ja Venäjä jättää Leijonat nollille.

59.40: MAALI! Venäjä 3-0! Valeri Nichushkin laukoo kiekon tyhjään maaliin.

58. min: Leijonat ottaa aikalisän. Mikko Koskinen jää vaihtopenkille, joten Suomi hakee kavennusta ilman maalivahtia.

56. min: Venäläisten laukaus osuu jälleen tolppaan. Leijonat ei ole saanut minkäänlaista kirivaihdetta aikaiseksi.

52. min: Teleginin laukaus kilahtaa maalirautoihin.

49. min:  Leijonien aika alkaa käydä vähiin. Vaaralliset maalipaikat ovat vähissä.

44. min: Tunteet kuumenevat Venäjän maalin edustalla, kun Sergei Plotnikov ja Veli-Matti Savinainen pistävät painiksi. Molemmat selviävät tilanteesta ilman rangaistuksia.

43. min: Anttila antaa vaarallisen harhasyötön, mutta Koskinen pysäyttää Venäjän laukauksen.

41. min: Joukkueet jälleen täysilukuiset.

Klo 17.46: Kolmas erä on alkamaisillaan. Leijonat pääsee aloittamaan päätöserän ylivoimalla.

2. erä

Klo 17.30: Toinen erä on maaliton ja toiselle erätauolle mennään edelleen Venäjän 2-0-johdossa.

40.00: Leijonat rakentaa vaarallisen maalipaikan, jonka päätteeksi Teemu Hartikainen nostaa kiekon ylänurkkaan, mutta videotarkastuksen jälkeen osuma hylätään, koska summeri oli ehtinyt soida.

39.15: JÄÄHY! Leijonat pääsee hakemaan kavennusta kahden miehen ylivoimalla, kun Sergei Kalinin lähtee istunnolle.

38. min: Ivan Telegin rynnii vahvasti hyökkäykseen alivoimalla, mutta ajautuu päin Koskista ja maali siirtyy pois paikaltaan.

37.40: JÄÄHY! Suomen vuoro päästä ylivoimalla, kun Ilya Kablukov lähtee jäähyaitioon.

37. min: Joukkueet täysilukuiset.

37. min: Venäjä pyörittää vahvasti ylivoimalla, mutta Leijonien alivoimanelikko pitää Venäjän pois vaarallisilta maalipaikoilta.

35.15: JÄÄHY! Suomi välittömästi uudestaan alivoimalle, syynä liikaa pelaajia kentällä.

35. min: Joukkueet täysilukuiset. Suomi selvittää ottelun ensimmäisen alivoimansa.

34. min: Venäjä rakentaa ylivoimalla loistavan tekopaikan, mutta Mikko Koskinen venyy upeaan torjuntaan.

32:30 JÄÄHY! Antti Pihlstöm kahdeksi minuutiksi rangaistusaitioon. Venäjä pääsee hakemaan lisäosumaa ylivoimalla.

32. min: Ottelussa on käynnissä selvästi seesteisempi vaihe.

29. min: Venäjä saa painetta Leijonien alueelle, mutta hyökkäys päättyy Koskisen komeaan hanskatorjuntaan.

25.min: Savinainen laukoo terävästi, mutta Sorokin torjuu kiekon. Aloitus Suomen hyökkäyspäähän.

24. min: Joukkueet täysilukuiset. Leijonat saa ylivoiman päätöshetkillä vaarallisen paikan, mutta Venäjä kestää.

23. min Ketov pääsee alivoimalla läpiajoon, mutta viimeistely viuhuu ohi Suomen maalin.

21:20: JÄÄHY! Leijonat pääsee ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Sergei Plotnikov lähtee kahden minuutin istunnolle korkeasta mailasta.

Klo 16.49: Toinen erä on käynnissä!

1. erä

Klo 16.33: Ensimmäinen erä on taputeltu ja tauolle siirrytään Venäjän 2-0-johdossa. Avauserän jälkeen Mikko Koskisella on Leijonien maalilla viisi torjuntaa. Ilya Sorokin torjui avauserässä neljä laukausta.

16. min: Shalunov laukoo pienestä kulmasta ja Koskinen sulkee kiekon ongelmitta.

12.19: MAALI! Venäjä 2-0! Suomi menettää kiekon hyökkäysalueella ja Venäjä karkaa ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Maxim Shalunov laukoo pelivälineen verkkoon.

10. min: Venäjä saa virtaa avausosumastaan ja luo painetta Leijonien päätyyn, mutta Suomi selvittää tilanteen.

08.06: MAALI! Venäjä siirtyy 1-0-johtoon. Sergei Andronovin laukaus viuhuu Mikko Koskisen jalkojen välistä maaliin.

3. min: Ottelu alkanut katkonaisesti ja varsinaiset maalintekopaikat ovat olleet tiukassa.

Klo 16.03: Kiekko putoaa jäähän ja ottelu on käynnistynyt!

Klo 15.59: Maamme-laulun aika. Ottelun alkuun enää muutama minuutti.

Klo 15.55: Joukkueet saapuvat jäälle. Ottelu on pian valmiina alkamaan!

Klo 15.45Venäjä on voittanut turnauksen aikana Ruotsin 3-1 ja Kanadan 2-0. Leijonat puolestaan kukisti Etelä-Korean 4-1, mutta hävisi Tshekille jatkoajalla 2-3.

Klo 15.40: Tervetuloa mukaan liveseurantaan! Leijonat kohtaa Venäjän kutkuttavassa ottelussa. Kiekko tippuu jäähän klo 16.00.