LIVE: Pikkuleijonat MM-välieriin – upealla voitolla kallis hinta

Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue kohtaa torstaina MM-kisojen puolivälierässä Valko-Venäjän.

MTV Sport seuraa Venäjän Tsheljabinskissä kello 13.30 alkaneen ottelun etenemistä reaaliajassa.

Ottelutapahtumia:

Kello 15.45: Ottelu päättyy! Suomi etenee välieriin 5-2-voitolla!

59. min: Nordgren janoaa lisäosumia. Hän kiertelee vastustajan maalia ja pääsee kokeilemaan rystyltä, mutta ei onnistu.

58. min: Kupari on jälleen puolittaisessa läpiajossa, kun saa nopean pystysyötön. Perässä roikkunut puolustaja saa kuitenkin mailaa takaa sen verran väliin, että veto menee ohi maalin.

57. min: Suomi pääsi ylivoimalle ja sai heti paineen Valko-Venäjän päätyyn. Peli ei silti hivele silmää tällä hetkellä.

54.18: JÄÄHY, Valko-Venäjä ottaa jäähyn ja tasavajaalla jatketaan. Suomen maalivahti Justus Annunen torjuu ja peittää kiekon. Grigori Gotovets hakkaa Annusta käsille ja saa täysin ansaitun jäähyn.

53.29: JÄÄHY, Suomi alivoimalle. Santeri Salmela estää Valko-Venäjän Ilja Krylovitshia kiekontavoittelutilanteessa ja lähtee istunnolle.

52. min: Nelosketju jatkaa hyviä otteitaan. Ville Petman kääntää näppärästi maalin edestä, mutta Tolopilo torjuu.

51. min: Tolppa kilahtaa! Rasmus Kupari pääsee nopeaan läpiajoon ja laukoo terävästi ranteella. Vain tolppa, hieman osuu matkalla Tolopiloon, eikä Suomi saa vapauttavaa maalia.

50. min: Valko-Venjällä on taas ollut muutaman minuutin ajan ote pelistä. Suomen pitäisi nyt saada ote ottelusta jälleen haltuunsa.

47. min. Tanus on ottanut Kotkaniemen paikan ykkösketjussa. Kotkaniemeä talutetaan pois kaukalosta. Todella pahalta näyttää tällä hetkellä.

47. min: Suomen nelosketjulla on todella hyvä mylläkkä päällä. Konsta Hirvonen kokeilee ensin, sitten Ville Petman ohjaa ja vielä kolmantena kentälle jo ehtinyt Kristian Tanus kokeilee. Kuudes maali roikkuu ilmassa.

43. min: Heti perään on Suomella tilanne kuitata. Valko-Venäjän maalivahti Nikita Tolopilo sekoilee kiekon kanssa ja suomalaiset iskevät kiinni, mutta maalia ei silti saada.

42. min: MAALI, Valko-Venäjä kaventaa lukemiksi 2-5. Suomen merkkauspeli pettää pahemman kerran ja maalin taakse kiertänyt Kirill Levshunov löytää maalin edestä Ilja Usovin, joka niittaa kiekon maaliin.

41. min: Hidastus osoittaa, että Kotkaniemen polvi vääntyy ikävästi taklaustilanteessa kamppailutilanteessa Aleksandr Shkrabovin kanssa. Shkrabovin polvi osuu suoraan Kotkaniemen polveen.

41. min: Jesperi Kotkaniemi makaa jäässä todella tuskaisena! Nyt näyttää pahalta Suomen ykkösketjun sentterin kannalta.

Kello 15.13: Ottelun kolmas erä on käynnissä!

Kello 15.05: Toisessa puolivälierässä Ruotsi johtaa Slovakiaa kahden erän jälkeen 4-1. Välierässä näiden otteluiden voittajat kohtaavat toisensa, eli Suomi-Ruotsi-välierä on lähellä toteutumista.

Kello 14.59: Toisen erän laukaukset: Suomi 10, Valko-Venäjä 7.

Kello 14.57: Ottelun toinen erä päättyy. Suomi johtaa 5-1. Kolmanteen erään jäi Suomen ylivoimaa 29 sekuntia.

38. min: Suomi jälleen ylivoimalle. Viktor Masilevictsh saa kahden minuutin jäähyn kampituksesta.

37. min: Valko-Venäjä on jälleen täysilukuinen.

36. min: Maali Suomelle! Niklas Nordgren laukoo Suomen ylivoimalla 5-1-johtoon. Suomi jatkaa yhden miehen ylivoimalla.

35. min: Suomi kahden pelaajan ylivoimalle! Kirill Levshunov ja Nikita Pyshkailo ottavat molemmat koukkaamisista jäähyt samasta hyökkäyksestä. Suomi pääsee pelaamaan viidellä kolmea vastaan.

32. min:  Valko-Venäjän taitohyökkääjä Viktor Masilevich nousee kiekon kanssa Suomen maalille, mutta maalivahti Justus Annunen torjuu vedon.

28. min: Onnekas maali Suomelle! Suomi menee vähän yllättäen 4-1-johtoon! Siniviivaveto pomppaa valkovenäläishyökkääjän mailasta korkealle ilmaan, ja kiekko tipahtaa onnekkaasti maalivahti Nikita Tolopilon längistä sisään. Osuma merkitään Kim Nousiaisen nimiin.

27. min: Valko-Venäjältä jälleen pitkä pyöritys Suomen alueella. Ei maalia.

25. min: Valko-Venäjä tuli toiseen erään uudella asenteella, mutta erän edetessä Suomi on saanut jälleen kiekkohallinnan itselleen.

22. min: Maali! Valko-Venäjä kaventaa! Vladimir Alistrov kuljettaa Suomen alueelle ja laukoo siniviivan jälkeen joukkueelleen avausmaalin. Suomi johtaa 3-1.

Kello 12.24: Ottelun toinen erä alkaa.

Kello 14.11: Laukaukset avauserässä: Suomi 18, Valko-Venäjä 6.

Kello 14.09: Ottelun avauserä päättyy. Suomi johtaa toiseen erään lähdettäessä 3-0.

18. min: Pikkuleijonat dominoi peliä. Valko-Venäjällä ei tunnu olevan mitään sanaa kentällä.

15. min: Suomi maalinteossa! Jälleen painetta Valko-Venäjän päädyssä, kun Ville Petman nousee ahnaasti maalille kiekon kanssa. Maalivahdin torjunnasta Jesse Moilanen iskee turnauksen avausmaalinsa.

14. min: Valko-Venäjä kestää Suomen ylivoiman. Joukkueet tasalukuiset.

12. min: Suomi jälleen ylivoimalle. Valko-Venäjän Ilya Solojov otti estämisestä 2 min jäähyn.

11. min: Laukaukset avauserän puolivälissä: Suomi 14, Valko-Venäjä 2.

10. min: Maali Suomelle! Kaapo Kakko lyö rebound-kiekosta Suomen 2-0-johtoon!

8. min: Valko-Venäjä saa ensimmäistä kertaa vaarallisen pyörityksen Suomen päätyyn, mutta puolustus kestää.

5. min: Valko-Venäjä kestää Suomen ylivoimapyörityksen. Joukkueet täysilukuiset.

3. min: Suomi jälleen ylivoimalle. Jevgeni Oxentjuk saa koukkaamisesta kahden minuutin jäähyn. Iskeekö Leijonat jälleen ylivoimalla?

2. min: Maali Suomelle!  Leevi Aaltonen lyö maalin edestä Suomen 1-0-johtoon ylivoimalla. Tilannetta edelsi Kristian Tanuksen tolppalaukaus. Myös Anton Lundellille syöttöpiste.

1. min: Suomi heti ylivoimalle, kun Valko-Venäjän Vladislav Koliatshonok otti kahden minuutin jäähyn estämisestä vain 17 sekunnin pelin jälkeen.

Kello 13.38: Ottelu alkoi!

Kello 13.35: Ottelu alkaa hetken kuluttua.

Kello 13.31: Ottelun voittaja kohtaa voittajan toisesta kello 13.30 alkavasta puolivälierästä, Ruotsi-Slovakia. Ottelun etenemistä voit seurata alta:

Kello 13.29: Suomi lähtee otteluun tutuilla ja hyväksi havaituilla kentällisillä:

Maalilla: 31 Justus Annunen (Varalla: Jere Huhtamaa)