Leijonat nousi voittoon Etelä-Koreasta – näin ottelu eteni

Leijonat kohtasi Etelä-Korean perjantaina Venäjän EHT-turnauksen toisessa ottelussaan. MTV Sport seurasi ottelua hetki hetkeltä verkkosivuillaan.

Leijonat voitti ottelun 4-1 vaikeasta alusta huolimatta. Etelä-Korea siirtyi avauserän puolessa välissä johtoon, mutta Leijonat iski kolme maalia vielä samaan erään. Loppulukemat 4-1 kolmannessa erässä teki Juuso Ikonen.

3. erä:

Kello 16.10: Suomi voittaa Etelä-Korean lukemin 4-1!

60. min: Viimeinen minuutti käynnissä. Leijonat ottamassa varsin selvää voittoa Etelä-Koreasta.

58. min: Etelä-Korea saa laukauksen Rämöa kohti. Jokereiden maalivahti ottaa helpon torjunnan.

56. min: Etelä-Korea täysilukuinen.

55. min: Savinasella taas paikka tehdä maali, mutta Jugran pelaaja ei saa irtokiekkoa maaliin.

54. min: Etelä-Korealle kahden minuutin jäähy. Leijonat jälleen ylivoimalle.

51. min: Maali kävi jälleen kerran lähellä, mutta Leijonien ylivoima toistaiseksi tehotonta.

50. min: Savinaisen laukaus käy ylärimassa.

49. min: Korealaispelaajan maila osuu Anttilan kasvoihin ja tilanteesta vihelletään kahden minuutin jäähy. Leijonat ylivoimalle.

48. min: Leijonien avausmaalin tehneellä Mannisella hyvä maalintekopaikka, mutta Dalton ottaa hänen laukauksensa kiinni.

47. min: Loistava paikka Mikkolalla, mutta Dalton torjuu.

46. min: Leijonat pitää jälleen kiekkoa Etelä-Korean alueella, mutta vedot viuhuvat ohi Daltonin vartioiman maalin.

01.14: MAALI! Leijonat johtaa 4-1! Mikael Ruohomaa laukoo ja maajoukkuedebytantti Juuso Ikonen laittaa irtokiekon verkon perukoille.

41. min: Leijonat täysilukuinen.

Kello 15.40: Kolmas erä käynnissä!

2. erä:

Kello 15.23: Kaksi erää takana Leijonien ja Etelä-Korean välisessä ottelussa. Laukaukset toisessa erässä 18-6 Leijonille, mutta tilanne on edelleen 3-1. Leijonat aloittaa kolmannen erän alivoimalla.

39. min: Mike Testwuide on tehdä loistavan maalin, mutta laukaus menee hieman Rämön vartioiman maalin ohi. Jani Lajunen ottaa kahden minuutin jäähyn poikittaisesta mailasta ja Etelä-Korea pelaa erän loppuun ylivoimalla.

38. min: Lukuisista paikoista huolimatta Leijonat ei saa ylivoimalla maalia.

37. min: Savinainen ohjaa hienosti Puustisen syötön kohti maalia, mutta Dalton ottaa upean hanskatorjunnan. Riikola sekä Puustinen laukovat hetkeä myöhemmin tolppaan. Lähellä käy!

36. min: Leijonat ylivoimalle. Kim Dong-Hwan jäähyaitioon koukkaamisesta.

34. min: Leijonilla loistava maalintekopaikka, mutta Pihlström ei saa irtokiekkoa maaliin.

31. min: Joukkueet ovat täysilukuiset. Etelä-Korea selvittää alivoiman.

30. min: Leijonien ylivoima pyörii upeasti, mutta maalit uupuvat toistaiseksi.

29. min: Leijonat ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Etelä-Korean Michael Swift saa kahden minuutin jäähyn kampituksesta.

28. min: Etelä-Korea pääsee vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta Rämö selvittää tilanteen.

27. min: Laukaukset maalia kohti toisessa erässä 3-2 Leijonille ja koko ottelussa 21-5.

25. min: Leijonat selvittää tämänkin alivoiman.

23. min: Lauri Korpikoskelle 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta. Korealaispelaaja loukkasi tilanteessa hieman itseään, mutta ei onneksi vakavasti.

22. min: Etelä-Korealta selvästi parempi ylivoima kuin ensimmäisessä erässä, mutta Leijonat selviävät ilman takaiskuja.

Kello 14.51: Toinen erä käynnissä!

1. erä:

Kello 14.34: 1. erä pelattu. Leijonat johtaa 3-1, mutta aloittaa toisen erän alivoimalla.

20. min: Mikko Lehtoselle kahden minuutin jäähy estämisestä 1. erän viimeisellä sekunnilla.

18.31: MAALI! Leijonat siirtyy 3-1-johtoon! Jyrki Jokipakka laukoo Suomen 3-1-maalin. Jokipakan laukaus yllättää Daltonin etukulmasta.

17.23: MAALI! Leijonat siirtyy ensimmäistä kertaa johtoon! Leijonien kapteeni Petri Kontiola taituroi Leijonien johto-osuman.

17. min: Leijonien kakkosketju luo painetta Etelä-Korean maalille. Dalton torjuu Savinaisen laukauksen.

15. min: Suomella vaarallinen tilanne Etelä-Korean maalilla, mutta korealaisten puolustus selvittää tilanteen.

14. min: Leijonat jatkaa painostusta Etelä-Korean päädyssä.

10.37: MAALI! Leijonat tasoittaa välittömästi. Sakari Manninen sutii irtokiekon maaliin. Tilannetta tarkistettiin videolta, mutta maali hyväksytään.

10.11: MAALI! Etelä-Korea iskee ottelun avausmaalin. Kim Ki-Sung iskee Etelä-Korean yllättäen johtoon.

10. min: Suomi selvittää Etelä-Korean ylivoiman helposti.

8. min: Suomelle ottelun ensimmäinen jäähy. Juuso Puustiselle kaksi minuuttia estämisestä.

7. min: Laukaukset maalia kohti Leijonille 7-1. Se kertoo paljon ottelun alkuminuuteista. Vaarallisia maalintekopaikkoja ei Leijonat ole kuitenkaan pystynyt luomaan.

5. min: Ottelu on alkanut Leijonien komennossa. Dalton on hoitanut urakkansa toistaiseksi tyylillä.

1. min: Suomen ykkösketju saa heti laukauksen Matt Daltonin vartioimaa maalia kohti.

Kello 14.01: Ottelu käynnissä!

Kello 13.59: Maamme-laulun aika. Ottelun alkuun on enää muutama minuutti.

Kello 13.47: Etelä-Korea on tulevan olympiaturnauksen isäntämaa ja ensi kevään MM-kisat ovat maan historian ensimmäiset. Joukkueen valmennusryhmästä löytyvät entiset NHL-pelaajat Jim Paek sekä Richard Park.

Kello 13.39: Leijonien valmennusjohto on tehnyt otteluun monia kokoonpanomuutoksia. Karri Rämö aloittaa maalinsuulla. Leijonien kokoonpano

Kello 13.35: Kyseessä on historian ensimmäinen kerta, kun Suomi ja Etelä-Korea pelaavat vastakkain. Maat kohtaavat myös ensi kevään MM-kisoissa.

Kello 13.30: Tervetuloa liveseurantaan! Suomen ja Etelä-Korean välinen ottelu alkaa puolen tunnin kuluttua.