Nordgren iski Pikkuleijonille voittomaalin – näin jännittävä Venäjä-ottelu eteni

Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen MM-urakka jatkui sunnuntaina ottelulla kisaisäntä Venäjää vastaan. MTV Sport seurasi ottelun etenemistä.

Ottelutapahtumia:

Kello 15.48: Loppusummeri! Ottelu päättyy Suomen 5-4-voittoon.

59. min: Venäjä hakee tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Maalivahti ulos maalista.

56. min: Suomi sai pyöritettyä vahvaa ylivoimaa, mutta Venäjä kestää alivoiman.

54. min: Suomi ylivoimalle! Venäjän Kirill Martshenko saa jäähyn kampituksesta.

53. min: Maali Leijonille! Suomi johtaa 5-4! Niklas Nordgren ohjaa hienosti Mikko Kokkosen siniviivavedon maalin edustalta.

52. min: Leijonilla jäähyn jälkeen kova paine päällä Venäjän päädyssä.

52. min: Suomi kestää alivoiman.

50. min: Suomi alivoimalle. Anttoni Honka ottaa kiinnipitämisestä 2 min jäähyn.

48. min: Maali! Suomi tasoittaa 4-4:ään! Venäjä-peliin kisapassiinsa leiman saanut Peetro Seppälä lyö rebound-kiekon maaliin! Tilanetta edelsi Kristian Tanuksen laukaus.

46. min: Venäjä kestää alivoiman.

44. min: Suomelle avautuu etsikkoaika ylivoimalla, kun Venäjän Ruslan Iskhakov joutuu ottamaan kampituksesta 2 min jäähyn.

41. min: Suomi aloitti erän vahvalla painostuksella.

Kello 15.17: Kolmas erä alkoi.

Kello 15.03: Erien laukaukset toisen erän jälkeen: Suomi 11+11, Venäjä 8+6.

Kello 15.02: Ottelun toinen erä päättyy. Venäjä johtaa niukasti 4-3.

40. min: Maali! Leijonat kaventaa!Sampo Ranta lyö kiekon sisään maalin edestä. Todellinen pukukoppimaali, sillä osuma syntyy yhdeksän sekuntia ennen eräsummeria.

37. min: Maali Venäjälle! 4-2. Pavel Dorofejev pääsee nokikkain maalivahti Justus Annusen kanssa, odottaa taidokkaasti ja siirtää kiekon maalin perukoille.

36. min: Maali! Venäjän Ivan Morozov pommittaa sivuttaissyötöstä ylivoimamaalin. Venäjä johtaa 3-2. Rannan jäähy kostautui.

35. min: Jäähy puolestaan Leijonille. Sampo Ranta saa 2 min estämisestä.

34. min: Leijonilta hyvä ylivoimapyöritys, mutta Venäjä kesti. Joukkueet tasalukuiset.

32. min: Venäjälle 2 min jäähy koukkaamisesta. Pavel Dorofejev boksiin.

31. min: Jälleen venäläispelaaja yksin läpiajossa. Justus Annunen torjuu kuitenkin Vasili Podkolzin laukauksen.

30. min: Suomi kestää alivoiman. Joukkueet täysilukuiset.

29. min: Venäjä pyörittää vahvaa ylivoimaa, mutta Leijonien alivoima puolustaa uhrautuvasti.

28. min: Suomi jälleen alivoimalle. Niklas Norgrenin vääntää venäläispelaajan kanssa ja saa koukkaamisesta 2 min jäähyn.

24. min: Alivoiman jälkeen Suomen ykköskenttä pyörittää voimallisesti peliä Venäjän päädyssä. Maali roikkuu ilmassa, mutta Venäjä kestää takaiskuitta.

23. min: Suomi kestää alivoiman.

21. min: Suomi alivoimalle heti toisen erän alkuun. Jasperi Kontkaniemi saa kampituksesta 2 minuutin jäähyn.

Kello 14.24: Ottelun toinen erä alkoi.

Kello 14.10: Avauserän laukaukset: Suomi 11, Venäjä 8.

Kello 14.09: Vauhdikas avauserä päättyy. Ottelu on tasatilanteessa 2-2.

19. min: Venäjä saa jatkettua painetta Suomen päädyssä. Maalivahti Justus Annunen sulkee kiekon alleeen.

18. min: Venäjältä pitkästä aikaa vaarallinen hyökkäys, mutta laukaus suuntautuu yli maalin.

15. min: Venäjä kestää Suomen ylivoiman. Vahva pyöritys Venäjän päädyssä jatkuu jäähyn jälkeen.

13. min: Suomi ylivomalle. Venäjän Nikita Oktotjuk saa kahden minuutin rangaistuksen poikittaisesta mailasta.

12. min: Maali! Suomi tasoittaa! Kristian Tanus ottaa rebound-kiekon ja hassuttaa Venäjän maalivahdin Miftakhovin. Kiekko varmasti pömpeliin!

8. min: Ylivoimamaali VenäjälleKirill Martshenko pääsee ylivoimalla yksin nokikkain maalivahti Annusen kanssa. Kiekko komealla vedolla yläpesään, ja Venäjä johtaa 2-1.

8. min: Suomi alivoimalle. Suomen puolustaja Kim Nousiainen ottaa kampituksesta kahden minuutin jäähyn.

7. min: Maali! Venäjä tasoittaa pelin nopeasti 1-1:een. Kiekko pomppii pahanteisesti Suomen maalin edustalla, ja Alexander Zhabrejev iskee irtopalan maaliin.

5. min: Maali! Suomi menee 1-0-johtoon. Jasperi Kontkaniemi syöttää maalin takaa Niklas Nordgrenille, joka lataa kiekon lähietäisyydeltä maaliin! Huippualku Leijonille!

5. min: Venäjän ykköskentältä vaarallinen kahdella yhtä vastaan -hyökkäys, mutta Justus Annunen torjuu Suomen maalilla.

2. min: Ottelu starttasi vauhdikkaalla pelillä kentän päästä päähän.

Kello 13.30: Ottelu käynnistyy.

Kello 13.28: Venäjän maalilla aloittaa AK Bars Kazanin juniorikoulun kasvatti Amir Miftakhov.

31 Justus Annunen (1 Jere Huhtamaa)

Kello 13.20: Tervetuloa seuraamaan Pikkuleijonien MM-ottelun tapahtumia. Ottelua alkaa kello 13.30.