MTV seurasi: Tre Kronor antoi Leijonille selkäsaunan – Suomen turnaus päättyi murheellisesti

Suomi kohtasi sunnuntaina Euro Hockey Tourilla Ruotsin turnauksen päätösottelussa Tukholman Globenissa. MTV Urheilu seurasi tällä sivulla ottelua hetki hetkeltä.

Ruotsi oli kamppailussa lähes jatkuvasti Suomea edellä. Leijonien ainoasta maalista vastasi maajoukkueuransa ensimmäisellä osumalla Joel Mustonen, joka palkittiin myös ottelussa Suomen parhaana pelaajana.

Leijonien saldona turnauksen kahdesta aiemmasta ottelusta olivat 3-0-voitto Venäjästä sekä 1-3-tappio Tshekille

Ruotsi - Suomi 5-1 (3-1, 1-0, 1-0)

3. erä:

60. min: Ottelu päättyy ja Ruotsi voittaa lukemin 5-1. Lukemat kertovat totuuden ottelun voimasuhteista. Suomi oli toisessa erässä ottelussa hetkellisesti kuskin paikalla, mutta isossa kuvassa turnausisäntä oli selkeästi Leijonia edellä.

58. min: MAALI! Ruotsi iskee tyhjään maaliin tässä vaiheessa loppulukemiksi 5-1. Maalintekijänä Linus Johansson.

56. min: Pulkkinen pelaa Ilomäelle paikan, mutta tämä ei osu pomppivaan kiekkoon. Ruotsi kolmen maalin johdossa neljä minuuttia ennen loppua.

53. min: Suomi lähettää laukauksia, mutta Hellberg näkee kaikki ja Ruotsi selviää alivoimasta.

52. min: Teemu Pulkkinen laukoo suoraan syötöstä, mutta laukaus painuu Magnus Hellbergin syliin.

51. min: Jäähy! Carl Klingberg kamppaa Juhani Tyrväisen ja Suomi jälleen kerran ylivoimalle. Leijonat tarvitsee nyt maalin taistellakseen voitosta. Suomi ottaa samalla maalivahdin pois.

51. min: Jere Karjalainen pääsee yrittämään rystyltä lähietäisyydeltä, mutta ruotsalaispuolustaja sitoo laukauksesta tehot pois.

48. min. Miika Koivisto lähettää mestarillisen syötön Jere Salliselle, joka karkaa hyökkäyssiniviivalta läpiajoon. Sallinen kääntää rannelaukauksen Hellbergin kilpipuolelle, mutta maalivahti selvittää tilanteen.

47. min: Ruotsi puolustaa tarkasti keskustan pois ja tukahduttaa vauhdit Suomen hyökkäyksistä. Kummallakaan joukkueella ei päätöserän ensimmäisellä kympillä ole ollut mainittavia tilanteita.

Kello 18.27: Päätöserä käynnistyy.

2. erä:

40. min: Erä päättyy. Suomi nosti pelinsä tasoa toisessä erässä merkittävästi, mutta Ruotsin maali erän päätösminuuteilla puhkaisi renkaasta ilmat.

40. min: Suomi rakentaa erän päätösminuutilla vielä paikan Julius Hongalle, jonka rannelaukaus hyvästä paikasta painuu ruotsalaismaalivahti Magnus Hellbergin syliin.

37. min: MAALI! Ruotsi 4-1-johtoon. Tre Kronor riistää kiekon ja pääsee 3-2-ylivoimahyökkäykseen. Fagemo jakaa vielä laatupaikasta Dennis Everbergille, joka laukoo suoraan syötöstä kiekon reppuun.

36. min: Erä on ollut kokonaisuutena Suomelta merkittävästi parempi. Kaksinkamppailupelaaminen, karvaus ja liike ovat aktiivisempaa. Vaarallisia maalipaikkoja se ei silti ole tuottanut.

24. min: Suomen hyvä ylivoima ei kuitenkaan tuota tulosta. Ruotsi täysilukuinen.

23. min: Suomen ylivoima on pirteämpää. Jori Lehterä rakentaa laatupaikan Juhani Tyrväiselle, jonka laukaus kohdistuu kuitenkin maalivahdin syliin. Arttu Ilomäen laukaus ruotsalaispuolustajien mailoista yli. Teemu Pulkkisen laukaus pysähtyy alivoimaneliön suojuksiin.

22. min: Jäähy! Suomelle turnauksen kymmenes ylivoima. Joko osuisi?

21. min: Ylen tietojen mukaan selkänsä avauserässä rajussa taklaustilanteessa satuttanut TPS-hyökkääjä Lauri Pajuniemi ei palaa enää otteluun.

Kello 17.40: Ottelun toinen erä on käynnissä.

1. erä:

20. min: MAALI! Suomi kaventaa yhdeksän sekuntia ennen erän päätöstä. Ilari Melart laukoo viivalta ja Joel Mustonen ohjaa kiekon maalin edessä Ruotsin puolustajan kautta sisään. Maali on Mustoselle maajoukkueuran ensimmäinen. Avauserä kulki kauttaaltaan täysin Ruotsin komennossa.

16. min: MAALI! Ruotsi 3-0-johtoon. Tre Kronor pelaa upealla hyökkäyskombinaatiolla Daniel Zaarille paikan maalin edestä, joka viimeistelee kylmästi Ruotsin johdon kolmen maalin mittaiseksi. Suomalaispuolustajien löperö merkkauspeli kostautuu jälleen.

14. min: Ruotsi on täysilukuinen. Suomen ylivoima ei edelleenkään rakenna mitään mainittavaa.

12. min: Jäähy! Suomelle ottelun toinen ylivoima. Jonathan Pudas rikkoo Jori Lehterää laidan lähellä puolustuspään kulmassa. Samaan aikaan Lauri Pajuniemi kävelee pukusuojaan. 13. hyökkääjä Aleksi Mustonen saanee nyt vastuuta.

10. min: Ruotsin Leon Bristedt taklaa vaarallisesti Lauri Pajuniemen päin laitaa. Kivuliaan oloinen Pajuniemi talutetaan pukukoppiin. Tilanteesta ei rangaistusta.

9. min: MAALI! Ruotsi 2-0-johtoon ylivoimalla. Nuori puolustaja Samuel Fagemo pääsee laukomaan suoraan syötöstä. Maskia ei ole merkittävästi, mutta kiekko uppoaa Frans Tuohimaan patjan päältä etukulmaan.

9. min: Jäähy! Suomi ei saa yhtä Matias Maccelin rannelaukausta lukuun ottamatta rakennettua merkittävää maalintekouhkaa ylivoimalla. Ruotsi on täysilukuinen ja samassa Julius Junttilan lähtee rangaistusaitioon estämisestä.

7. min: Jäähy! Joel Mustosta rikotaan maalintekopaikassa ja puolustaja Jesper Sellgren lähtee rangaistusaitioon. Leijonien ylivoima on ollut läpi turnauksen tähän asti tunkkaista.

6. min: Ottelun intesiteetti on avausminuuttien perusteella tyystin eri tasolla kuin lauantain Suomi-Tshekki-ottelussa.

3. min: MAALI! Tuohimaa torjuu laidasta lähteneen ruotsalaislaukauksen aloituksen jälkeen eteensä, ja Linus Johansson siivoaa rauhassa irtokiekon reppuun. Suomalaispuolustajien miesvartiointi pettää kohtalokkaasti.

2. min: Marcus Nilsson vastaa ottelun ensimmäisestä laukauksesta, mutta rystyvippi pienestä kulmasta menee leveäksi. Globen on tuttuun tapaan täyttynyt mukavasti sinikeltaisesta yleisöstä.

Kello 16.47: Ottelu on käynnissä!

-----------------

Kello 16.27: Ruotsin ja Suomen ottelun alkuun Globenissa on reilut 15 minuuttia. Hämeen Sanomat uutisoi aiemmin, että HPK-puolustaja Petteri Nikkilä jätti Tshekki-ottelun kesken alavartalovamman vuoksi. Lehden tietojen mukaan pelaaja menee maanantaina jatkotutkimuksiin Helsingissä.