Suomi nousi hienosti voittoon – näin tiukka Ruotsi-ottelu eteni

Suomi kukisti Ruotsin Venäjän EHT-turnauksen lauantaisessa ottelussa lukemin 3-2. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Suomi oli jo 0-2-tappioasemassa, mutta nousi hienosti päätöserässä voittoon. Suomen maalit viimeistelivät Oula Palve, Antti Kalapudas ja Juuso Hietanen.

Suomi - Ruotsi -ottelun tapahtumaseuranta:

3. erä

60.00: Ottelu on päättynyt! Suomi voittaa 3-2. Päätöserässä maalintekijöinä kunnostautuivat Juuso Hietanen ja Antti Kalapudas.

59. min: Ruotsi hakee tasoitusta ilman maalivahtia.

58.17: JÄÄHY! Suomen maalin edustalle syntyy raju kahakka ja pelaajat selvittelevät välejään. Seurauksena Linus Johansson ja Jani Lajunen lähtevät istumaan väkivaltaisuusrangaistuksia.

57.30: MAALI! SUOMI 3-2! Juuso Hietanen pääsee aivan vapaasti laukomaan, eikä puolustaja erehdy. Hietanen latoo kiekon komeasti ylänurkkaan.

57. min: Suomen ylivoima ei saa millään kuviotaan kasaan. Ruotsi luo vaarallisen paikan alivoimalla, mutta Otto Leskinen pelastaa tilanteen viime hetkellä.

55.44: JÄÄHY! Suomi pääsee ylivoimalle. Emil Larssonin maila nousee Jukka Peltolan kasvoihin, ja ruotsalaishyökkääjä kahdeksi minuutiksi jäähylle.

52. min: Ottelussa käynnissä hieman tasaisempi vaihe. Päästä päähän mennään ja pelikatkot ovat vähissä.

47. min: Suomi on saanut vahvan otteen pelistä ja on selkeästi aktiivisempi joukkue tällä hetkellä.

43.25: MAALI! SUOMI 2-2! Juuso Puustinen laukoo kohti maalia ja Antti Kalapudas ohjaa kiekon maalin edestä reppuun.

43. min: Henri Ikonen saa iskun kasvoihinsa ja luistelee vaihtopenkille paikkailtavaksi.

Kolmas erä on käynnissä!

2. erä

40.00: Toinen erä on nyt päättynyt. Suomi paransi otteitaan erän edetessä. Ruotsi johtaa 2-1-lukemin. Suomen osuman laukoi Oula Palve.

37.07: MAALI! SUOMI 1-2! Leijonien ylivoima onnistuu nopeasti. Otto Leskinen tarjoilee kiekon Oula Palveelle, joka laukoo ranteella pelivälineen terävästi verkkoon.

36.40: JÄÄHY! Leijonat ylivoimalle. Suomen hyvä paine tuottaa tulosta, kun Joel Persson saa kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta.

36. min: Suomi saa nyt hyviä tilanteita luotua Ruotsin maalille. Nyt Hakanpään vuoro testata Reidebornin torjuntavirettä, mutta ruotsalaisvahti torjuu varmasti.

35. min: Suomen Petteri Lindbohm pääsee laukomaan, mutta Adam Reideborn poimii puolustuksen mailasta kimonneen laukauksen helposti räpyläänsä.

30. min: Ruotsin Anton Wedin ajaa röyhkeästi maalille, mutta Rasmus Tirronen katkaisee yrityksen hienosti mailallaan.

29. min: Suomi saa pitkästä aikaa hyvän paineen Ruotsin alueelle. Hyökkäys kuitenkin jää kulmissa pyörimiseksi, eikä Ruotsi-vahti Adam Reideborn joudu torjuntatöihin.

25.05: MAALI! RUOTSI 2-0! Emil Larsson jää aivan yksin maalin edustalle. John Norman löytää syötöllään Larssonin, joka veivaa pelivälineen tyylikkäästi ohi Tirrosen.

25. min: Ruotsin Jacob Lilja pääsee ohjaamaan aivan maalin edestä, mutta Leijonat-vahti Rasmus Tirronen estää ruotsalaistähden yrityksen hienosti.

23. min: Joukkueet ovat jälleen täysilukuiset. Suomi sai ylivoimalla hyvän pyörityksen aikaiseksi, mutta maalitili jäi vielä avaamatta.

21. min: Suomi luo erinomaisen maalipaikan ylivoimalla, mutta Ruotsin Adam Reideborn torjuu todella upeasti Juuso Hietasen yrityksen.

20.29: JÄÄHY! Ruotsin Marcus Davidsson lähtee jäähyaitioon kahdeksi minuutiksi ja Suomi pääsee ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Neljällä kolmea vastaan mennään hetken aikaa.

Toinen erä on käynnissä!

1. erä

20.00: Ensimmäinen erä on nyt takana. Ruotsi johtaa ottelua 1-0 Michael Lindqvistin ylivoimaosumalla.

20. min: Hietanen tarjoilee komean syötön takatolpalle Toni Rajalalle, mutta Rajalan ohjausyritys hieman ohi Ruotsin maalin.

19.16: JÄÄHY! Puntit tasoittuvat nopeasti, kun Ruotsin Jonathan Davidsson taklaa Petteri Lindbohmia sääntöjen vastaisesti selän puolelta.

19.04: JÄÄHY! Jukka Peltola joutuu jäähyaitioon kampituksesta. Suomi jo kolmannen kerran alivoimalle avauserässä.

16. min: Suomi on jälleen täysilukuinen.

15. min: Ruotsi saa pitkän ylivoimapyörityksen aikaiseksi, mutta vaarallisia vetopaikkoja ei nähdä. Leijonat pääsee purkamaan.

14. min: Suomi selvittää ensimmäisen puoliskon Hietasen jäähystä mallikkaasti. Vielä toinen kaksi minuuttia kestettävänä.

11.29: JÄÄHY! Suomi joutuu toistamiseen alivoimalle. Juuso Hietasen maila nousee Jesper Boqvistin kasvoihin. Hietaselle tilanteesta 2+2 minuutin rangaistus korkeasta mailasta.

11. min: Suomella on tällä hetkellä suuria vaikeuksia päästä omalta alueeltaan hallitusti.

7. min: Suomi saa ensimmäistä kertaa pidemmän pyörityksen Ruotsin alueelle, mutta Ruotsi peittää laukausmahdollisuudet hyvin ja maalipaikat jäävät uupumaan.

04.30: MAALI! RUOTSI 1-0! Ruotsin ylivoima osuu välittömästi. Michael Lindqvist tulittaa kiekon Suomen verkkoon.

04.10: JÄÄHY! Ruotsi saa painetta Suomen päätyyn ja Jani Hakanpää joutuu rikkomaan. Suomi ensimmäistä kertaa alivoimalle.

2. min: Päästä päähän mennään, eikä kumpikaan joukkue ole vielä saanut pidempää painetta vastustajansa päätyyn.

Ottelu on käynnissä!

Kello 10.27: Joukkueet saapuvat hiljalleen jäälle. Ottelu on pian valmiina alkamaan.

Kello 10.20: Suomi on tehnyt pieniä muutoksia kokoonpanoonsa. Kokoonpanossa nähdään kolme Leijonat-debytanttia, sillä Tirronen, Eetu Luostarinen ja Mika Partanen pelaavat ensimmäiset ottelunsa. Katso kokoonpano alta.