Mainos

LIVE klo 9: Nokian johtajat kertovat yhdistymisestä ranskalaisyhtiön kanssa

Nokia kertoo tänään lisää yhdistymisestään ranskalaisen Alcatel-Lucentin kanssa.

Nokia ja Alcatel-Lucent vahvistivat keskiviikkona, että ne aikoivat yhdistyä. Tuolloin Nokia kertoi ostavansa kaikki Alcatel-Lucentin liikkeeseen laskemat osakkeet. Yhdistyneen yhtiön nimi on Nokia ja sen pääkonttori on Suomessa.  

Tänään Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa ja toimitusjohtaja Rajeev Suri kertovat asiasta lisää tiedostustilaisuudessa Espoossa. 

MTV Uutiset lähettää tiedotustilaisuuden suorana netissä kello 9 alkaen.

Yhtiöt kertoivat keskiviikkona solmineensa asiasta yhteisymmärryssopimuksen.  Nokia tarjoaa julkisessa osakevaihtotarjouksessa 0,55 uutta Nokian osaketta jokaisesta Alcatel-Lucentin osakkeesta. Alcatel-Lucentin arvo on siten 15,6 miljardia euroa. 

Molempien yhtiöiden hallitukset ovat hyväksyneet ehdotetun transaktion ehdot. Kaupan odotetaan toteutuvan ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Edellytyksenä on vielä muun muassa Nokian osakkeenomistajien hyväksyntä.  

Nokia ja Alcatel-Lucent uskovat, että uusi yhtiö pystyy kehittämään uutta teknologiaa, jota olisivat 5G, IP- ja ohjelmisto-ohjatut verkot, pilviteknologia, analytiikka sekä sensorit ja kuvantaminen. Yhdistyneessä yhtiössä on yli 40 000 tuotekehitystyöntekijää.

Alcatel-Lucentin osakkeenomistajat omistaisivat uudesta yhtiöstä noin 33,5 prosenttia ja Nokian osakkeenomistajat noin 66,5 prosenttia.  

Nokia on myös ilmoittanut, että se harkitsee paikannusliiketoiminnan eli Heren myymistä. Yhtiö kertoo läpikäyvänsä erilaisia strategisia vaihtoehtoja, joista myyminen on yksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.