Mainos

LIVE hetki sitten: Kaksintaistelussa kaksi hallituksen jättänyttä miestä

55:00

MTV Uutisten Kaksintaistelu-sarja jatkuu tänään Vasemmistoliiton ja Vihreiden yhteenotolla.

Toisensa ajankohtaisista aiheista haastavat Ville Niinistö (vihr.) ja Paavo Arhinmäki. Suora keskustelu nähdään MTV3-kanavalla ja MTV.fi:ssä kello 20 alkaen.

Lähetyksen juontavat politiikan toimittajat Eeva Lehtimäki ja Timo Haapala.

– Kaksintaistelut ovat olleet aikaisemmin osa isompia tenttikokonaisuuksia, mutta nyt halusimme tälle kaksintaistelu-muodolle enemmän aikaa. Tunnin tentissä puheenjohtajat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan kunnolla ja jos joku keskustelunaihe aloittaa kunnon taistelun – tai edes mehukkaan keskustelun – sille löytyy aikaa, kertoo lähetyksen tuottaja Heikki Piuhola.

– Tässä puheenjohtajat joutuvat perustelemaan kantojaan myös toisilleen – ei vain toimittajalle. Ja mahdollisuus haastamiseen on koko ajan.

Juontajana toimiva Lehtimäki näkee illan asetelmassa ainekset todella kiihkeään keskusteluun.

– Kyseessä on kaksi puheenjohtajaa, jotka lähtivät kesken hallituskauden oppositioon. Kumpikin kamppailee lisäksi samoilla teemoilla. Heidän välille on saatava eroja aikaan ja muistutettava äänestäjiä, että he vastasivat kuitenkin noin kolmen vuoden ajan hallituksen politiikasta.

Tällaisia he ovat

10-vuotiaana Ville Niinistö kertoo halunneensa löytöretkeilijäksi. Hän luki karttakirjoja kannesta kanteen ja opetteli pääkaupungit ulkoa.

Ylä-asteella kaverit ennustivat Villestä kansanedustajaa tai ministeriä. Tuolloin Niinistö oli kapinoinut asiaa vastaan, mutta kolmekymppisenä hän nousi eduskuntaan. 

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on varsinkin nuorten keskuudessa huippusuosittu, joissain piireissä hän herättää sen sijaan voimakkaita vastareaktioita.

Kunnallispolitiikassa, vasemmistonuorissa ja kansanedustajana marinoitunut Arhinmäki valittiin puolueensa johtoon vuonna 2009, kaksi vuotta myöhemmin hänestä tuli urheilu- ja kulttuuriministeri.

Lähetystä seurataan tiiviisti myös Twitterissä:

55:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.