Mainos

Anthony Joshua tyrmäsi Aleksandr Povetkinin hurjilla iskuilla – näin raskaan sarjan superottelu eteni

Anthony Joshua tyrmäsi Aleksandr Povetkinin seitsemännessä erässä Wembleyllä nyrkkeilyn raskaan sarjan MM-ottelussa. Joshua puolusti näin onnistuneesti IBF-, IBO-, WBA- ja WBO-liiton vöitä.

7. erä: Joshua osuu kovaa! Lujan oikean perään vasenta. Povetkin lentää maahan kuin leppäkeihäs. Povetkin nousee hetken jälkeen ylös, mutta ei kestä enää britin seuraavaa vyöryä. Viimeistelevä iskut tulee rajulla oikealla suoralla kasvoihin: Joshua tyrmää Povetkinin! Povetkin ei ollut koskaan ennen hävinnyt tyrmäyksellä.

6. erä: Nyt Joshuakin hyökkää ja hakee iskukombinaatiota molemmilla käsillään. Povetkin tarjoaa seuraavaksi hyökkäystä koukuillaan. Ristimiekkailua.

5. erä: Povetkinin silmäkulma onnistuttiin paikkaamaan erien välillä. Venäläinen hakee vimmatusti hyökkäyksiä, mutta Joshuan suojaus pitä. Hän ottaa tarkasti eikä lähde ralliin mukaan. 

4. erä: Povetkinin vasen silmäkulma vuotaa merkittävästi verta Joshuan lyönnin jäljiltä. Venäläisen kasvot ovat suhteellisen rajua katsottavaa. Ottelun keskeyttämisvaaraakin on ilmassa, silmäkulma on saatava paikattua. Joshua on tässä kohtaa ohjaksissa.

3. erä: Povetkin tarjoilee vasenta koukkuaan Joshuan leukaan. Tasaisen erän lopussa Joshua oli aktiivisempi, mutta kovemmat iskut tarjoaa Povetkin.

2. erä: Povetkin mättää jälleen iskua sisään! Vieraskoreudesta ei ole tietoakaan, kun venäläinen hyökkää pariin eri otteeseen. Joshua osuu erän loppua kohden pariin kertaan, mutta kuskina on toistaiseksi ollut Povetkin.

1. erä: Joshua hakee vasenta suoraa ja saa kevyitä iskuja Povetkinin keskivartaloon. Aivan erän viime sekunneilla Povetkin virittää kuitenkin yllättävän hyökkäyksen, antaa tiukan kolmen lyönnin kombinaation ja osuu horjuneen Joshuan päähän! Veri valuu britin sieraimista.

Asetelma: Mestaruuksia puolustava brittiläinen Joshua on voittanut kaikki ammattilaisuransa 21 ottelua – niistä 20 tyrmäyksellä. Joshuan haastavalla venäläisellä Povetkinilla on tilillään 34 voittoa ja 1 tappio. Tyrmäyksellä hän on päättänyt 24 otteluaan.

Kello 0.18. Kaavut on riisuttu, ottelijat katsovat toisiaan paidatta silmästä silmään. 12-eräiseksi kaavailtu taisto pääsee käyntiin!

Kello 0.11. Kummatkin ottelijat ovat lauteilla. Show ja esittely jatkuu sieltä käsin vielä tovin, ennen kuin alkaa löylyn iskeminen.

Kello 0.09. Joshuan asu on valkoinen. Britti iskee yleisön kanssa ylävitosia matkallaan kehään.

Kello 0.06. Brittiyleisö viheltää Povetkinille villisti, kunnes kuuluttaja sanoo Joshuan nimen ja valtava hurraus pääsee valloilleen.

Kello 0.05. Povetkin kävelee taustajoukkojensa kanssa brittiyleisön eteen ja astelee venäläisen musiikin soidessa mustassa kaavussaan kehään!

Kello 0.02. Povetkin kuulutetaan kehään, ja valotaululla näytetään väläyksiä venäläisiskijästä.

Kello 0.00. Nyt mennään Europen The Final Countdownin tahtiin. Ottelun alku lähenee.

Kello 23.57. Sweet Caroline raikaa Wembleyn ämyreistä, ja monet faneista yhtyvät lauluun puolelta toiselle keinuen. Joshua-huumaa on ilmassa!

Kello 23.42. Esimatsit on nyt käyty  viimeisessä niistä britti Luke Campbell kukisti kevytsarjan mittelössä Ranskan Yvan Mendyn tuomariäänin. Enää jäljellä on kohta alkava illan pääottelu!

Kello 23.33. Joshua ja Povetkin kohtaavat Wembleyllä arvioidusti 80 000 katsojan edessä. Britti-iskijä Joshualle voi luvata kovaa "kotiyleisön" tukea.

Kello 23.06. 39-vuotias Povetkin puhui ottelun alla jo ääneen siitä, että hän uskoo Joshua-ottelun olevan "yksi viimeisistä suurista mahdollisuuksistaan". 28-vuotiaalla Joshualla sen sijaan voisi olla ikänsä puolesta jäljellä vielä viljalti vuosia huipulla.

Kello 22.47. Illan ottelun yhteydessä spekuloidaan jo kovasti tulevaakin. Pöydällä on ollut skenaario, jossa voittaja saisi mahdollisesti vastaansa WBC:n mestarin Deontay Wilderin, jos tämä päihittää joulukuussa käytävässä titteliottelussa Tyson Furyn.

Kello 22.30. Kaksikko oli punnittavana perjantaina, ja kokoero ottelussa on selvästi Joshuan puolella. 188-senttisellä Povetkinilla oli painoa 100,7 kiloa, kun taas 10 senttiä pidemmällä Joshualla vaaka kilahti 111,8 kiloon.  

Kello 22.21. Joshuan ammattilaisuran saldo on toistaiseksi tappioton, ja hänet on arvioitu myös tämän ottelun selkeäksi ennakkosuosikiksi. Povetkinin ainoa tappio on vuodelta 2013 Vladimir Klitschkoa vastaan.

Kello 22.18. Povetkinin uraa varjostavat kaksi positiivista dopingnäytettä vuodelta 2016: ensimmäinen niistä meldoniumista ja toinen anabolisiin aineisiin kuuluvasta ostariinista. Povetkinin ja Wilderin piti kohdata MM-ottelussa jo tuona vuonna, mutta taisto peruttiin Povetkinin meldoniumkäryn myötä.

Kello 22.15. Superottelun asetelmia käytiin läpi myös lauantain Tulosruudussa. Katso juttu alapuolen videolta nyrkkeilijöiden kommenttien kera.

5:54

Kello 22.00. Tervetuloa mukaan! Superotteluksikin tituleeratun MM-tittelimatsin on arvioitu alkavan Suomen aikaa puolen yön tienoilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.