Mainos

Listautumisantien arvo nousi viime vuonna ennätykselliseksi

Listautumisantien kokonaisarvo oli vuonna 2006 liki 250 miljardia dollaria. Kova kasvuvauhti on jatkunut myös tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Pörssiin listautuneiden yritysten listautumisantien arvo on ollut viime vuonna ennätyssuuri. Pörssiin listautui maailmanlaajuisesti runsaat 1700 yritystä. Niiden listautumisantien kokonaisarvo oli lähes 250 miljardia dollaria, mikä on kaikkien aikojen ennätys.

Tiedot selviävät taloushallinnon ja liikkeenjohdon asiantuntijaorganisaation Ernst & Youngin julkaisemasta raportista.

Raportin mukaan kasvu näyttää jatkuvan, sillä tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä listautumisantien arvo nousi 36 miljardia dollaria ja pörssiin listautui yli 370 uutta yritystä.

Ernst & Youngin mukaan kiihtyvä globalisaatio vaikuttaa sijoittajien ja yritysten käyttäytymiseen. Nopeasti kasvavat markkinat houkuttelevat sijoittajia yhä enemmän ulkomaisiin kohteisiin. Yrityksistä suurin osa, noin 90 prosenttia, listautuu nykyisin oman markkina-alueensa pörssiin. Myös suuryritykset valitsevat yhä useammin paikallisen pörssin, koska pääoman saatavuus ei ole enää kiinni yritysten maantieteellisestä sijainnista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.