Lisätietoa Princen viimeisistä hetkistä – saattoi virua kuolleena hississä useita tunteja

Edesmenneen Princen viimeisten elinpäivien tapahtumat ovat selviämässä. Tähti saattoi olla kuolleena kotinsa hississä yli kuusi tuntia ennen kuin hänet löydettiin.

Pop-legenda Prince menehtyi kuukausi sitten 57 vuoden iässä. Tähti löydettiin kotinsa Paisley Parkin hissistä elottomana ja todettiin kuolleeksi huhtikuun 21. päivä kello 10.07 aamulla.

Viranomaiset selvittelevät muusikon viimeisten hetkien tapahtumia. Princen on kerrottu olleen riippuvainen vahvoista kipulääkkeistä. Lääkkeiden myös epäillään olleen syynä miehen kuolemaan.

Ennen kuolemaansa Prince oli hoidossa riippuvuuksiensa takia.

Minnesotalainen paikallislehti Star Tribune kertoo, että päivää ennen kuolemaansa Princeä hoidettiin paikallisessa sairaalassa, missä hän sai suonensisäistä hoitoa. 

Prince-fanit tanssivat suruunsa. 1:15

Tähden kuolinpäivänä Princen kotiin oli kutsuttu riippuvuuksiin perehtynyt lääkäri Howard Kornfeld, joka on erikoistunut käyttämään buprenorfiiniä opioidiriippuvaisten hoidossa. Buprenorfiini tunnetaan myös kauppanimellä Subutex.

Lääkäri oli kuitenkin estynyt lähtemään tapaamaan Princeä, joten hän lähetti poikansa Andrew Kornfeldin Paisley Parkkiin, jotta tämä voisi selittää Princelle korvaushoidosta.

Andrew Kornfeld saapui Princen kotitilalle 21. huhtikuuta aamulla yhdessä Princen ystävän, Kirk Johnsonin ja assistentin, Meron Bekuren kanssa, jotka löysivät Princen hissistä. Lehden mukaan vaikuttaa siltä, että muusikko olisi ollut kuolleena hississä ainakin kuuden tunnin ajan ennen kuin hänet löydettiin.

Star Tribunen lähteiden mukaan tapahtumapaikalta löytyi Percocet-kipulääkettä. Kornfeldillä oli mukanaan buprenorfiiniä, mutta hän ei annettujen lausuntojen mukaan koskaan ehtinyt antamaan sitä Princelle.

Tapauksessa ei epäillä henkirikosta eikä itsemurhaa. Princen ruuminavausraportti ja huumeseulan tulokset eivät ole vielä valmistuneet.

"Emme epäile itsemurhaa"– Näin poliisi kertoi Princen kuolemasta tiedotustilaisuudessa 1:51

Lue myös:

    Uusimmat