Lisan kotoa löytyi 100 000 mehiläistä – eikä ollut ensimmäinen kerta: "Luulen, että talo täytyy polttaa..."

Lisa Ohrmundtin kotoa on toistuvasti poistettu valtavia määriä mehiläisiä. – Ne vain rakastavat sitä taloa. En tiedä, miksi, asiantuntija kommentoi.

Lisa Ohrmundt ei tunnu pääsevän eroon alivuokralaisistaan. 14 vuotta samassa kodissa Georgiassa asunut Lisa on löytänyt valtavan mehiläispesän kodistaan jo useita kertoja. Nyt pörriäiset ovat jälleen kerran palanneet, kertoo CNN.

– Neljä vuotta sitten, toukokuussa 2017, poistettiin todella iso pesä. Pari vuotta myöhemmin poistettiin pienempi, noin viikko sitten taas pienempi, ja nyt tämä. Toivon, että tämä oli lopullinen finaali, Lisa kuvailee.

Mehiläisiä Lisan kodissa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Mehiläisiä löytyi kotoa

Lisa huomasi aiemmin useita mehiläisiä talonsa ulkopuolella. Ötökät lentelivät ympäriinsä, mutta tuntuivat sitten katoavan johonkin. Mehiläisiä löytyi myös kodin sisältä. Esimerkiksi kodin lasioven välistä niitä löytyi kymmeniä.

Katso myös: Mehiläisfarmia Texasissa pyörittävä Erika käsittelee mehiläisiä ilman minkäänlaisia suojavälineitä! Juttu jatkuu videon alla.

Mehiläisfarmia Texasissa pyörittävä Erika käsittelee mehiläisiä ilman minkäänlaisia suojavälineitä – katso video 1:43

Asiantuntijakaan ei tiedä, miksi mehiläiset suosivat Lisan taloa

Mehiläisiä poistavan yrityksen edustaja Bobby Chaisson kertoo, ettei mehiläisten ilmaantumiselle ole erityistä syytä.

– Ne vain rakastavat sitä taloa. En tiedä, miksi; on kuin heillä olisi talon kyljessä kyltti, jossa lukee "mehiläiset, tervetuloa, muuttakaa tänne", Bobby kuvailee.

Poistanut satoja tuhansia mehiläisiä

Bobby poisti arvionsa ainakin 100 000 mehiläistä asunnosta. Aiemmalla kerralla niitä oli vielä enemmän.

Lisa kertoo kuulleensa naapuriltaan, ettei ole ongelman kanssa yksin. Myös kodin aiempi omistaja joutui poistattamaan mehiläispesiä asunnosta! 

"Luulen, että talo täytyy polttaa"

Lisa vitsailikin, että ainoa tapa lopettaa mehiläisvierailut lienee luopua talosta.

– Suurin osa ihmisitä elää koko elämänsä ilman, että mehiläisyhdyskunta asettuu heille taloksi. Luulen, että talo täytyy polttaa, koska tämä on kolmas kerta, kun Bobby [Chaisson] tulee poistamaan mehiläiset, ja ne tulevat aina takaisin hieman eri paikkaan, nainen heitti Fox 5 Atlantalle.

Lisa kuitenkin myöntää olevansa Bobbyn vierailuista aina innostunut – hän ihailee mehiläisten kykyä rakentaa upeita koteja! Mehiläisistä kannattaakin pitää huolta, sillä YK arvioi jo 2017, että 40 prosenttia maailman tärkeimmistä pölyttäjähyönteisistä, pääasiassa mehiläisistä ja perhosista, on vaarassa ajautua sukupuuttoon.

Katso myös: Ajaisitko autolla, jonka ohjaamossa on 3 000 mehiläistä?

Ajaisitko autolla, jonka ohjaamossa on 3 000 mehiläistä? 1:40

Lue myös:

    Uusimmat