Mainos

Lipponen: Suomenlahden öljyntorjunnan valmiutta parannettava

Pääministeri Paavo Lipposen mielestä Suomenlahden öljyntorjunnan valmiuksia on parannettava. Etenkin torjuntakalustoa tarvitaan pääministerin mukaan lisää.

-Tarvitsemme suuren torjunta-aluksen, joka soveltuu talvisissa avomeriolosuhteissa tapahtuvan suuren säiliölaivaonnettomuuden torjuntatehtäviin, Lipponen sanoi tänään Suomen Akatemian Itämeri-tutkimusohjelman avajaisissa.

Hallitus on tähän mennessä suunnannut varoja öljyntorjunnan tehostamiseen muun muassa viime vuonna hyväksytyssä Itämeren suojeluohjelmassa. Ohjelman mukaan tänä vuonna rahoitetaan torjunta-aluksen varustaminen itäiselle Suomenlahdelle.

-Tämäkään ei vielä riitä torjumaan Prestigen kaltaisen onnettomuuden aiheuttamia tuhoja. Öljyonnettomuuksien riskin lisääntyminen Suomenlahdella on ilmeistä, ja siihen on varauduttava, Lipponen korosti.

Öljyonnettomuuden riskiä on lisännyt Suomenlahdella viime vuosina öljynkuljetusten jyrkkä kasvu, jonka odotetaan myös jatkuvan. Lisäksi turmariskiä on nostattanut vilkas poikittainen liikenne Helsingin ja Tallinnan välillä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.