Mainos

Lipponen patistaa kokoomusta tunnustamaan kolmikannan

Pääministeri Paavo Lipponen kehottaa kokoomusta päättämään, haluaako se kehittää työelämää yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa ja tunnustaa kolmikantaperiaatteen kokoomuksen suurten eurooppalaisten veljespuolueiden tapaan. Toinen vaihtoehto on Lipposen mukaan se, että kokoomus lähtee rakentamaan keskustan kanssa isäntävaltaa tähän maahan.

Lipponen muistutti tänään SDP:n eduskuntaryhmän kokouksessa Nokialla, että maltillinen kolmikantayhteistyö on tuottanut Suomessa merkittäviä tuloksia.
-Yksipuolisella uhopolitiikalla ajetaan Suomen talous jälleen edellisen hallituksen aikaisiin vaikeuksiin, pääministeri varoitteli.

Lipponen moitti myös taloudellisen yhteistyöjärjestön OECD:n Suomi-katsausta elitististen ohjeiden antamisesta Suomen työllisyysongelman ratkaisemiseksi.
-OECD on halunnut levittää uusliberalistista ideologiaa tänne Suomeen, ikään kuin täällä olisi vähemmän joustoa työelämässä ja heikompi tietoisuus rakenteellisten uudistusten tarpeista kuin muualla, Lipponen sanoi.

Hänen mielestään rakenteista on hyvä puhua yleisellä tasolla. Rehellisempää olisi kuitenkin kertoa, halutaanko vain heikentää työntekijän asemaa ja tuottaa uutta halpatyövoimaa.

Lipponen katsoi, että Suomessa tarvitaan uutta tarkennettua ja rahoitukseltaan kestävää työllisyysohjelmaa. Erityisesti ikääntyvien asema työmarkkinoilla vaatii parannusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.