Mainos

Lipponen lisännyt suosiotaan pääministerikilvassa

Pääministeri Paavo Lipponen on yhä selvästi suosituin ehdokas myös seuraavan hallituksen pääministeriksi. Lipponen on jopa lisännyt etumatkaansa keskustan Jäätteenmäkeen.

Pääministeri Paavo Lipponen


SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen on uusimman kyselyn mukaan kansalaisten suosikki seuraavankin hallituksen pääministeriksi. Keskustan Anneli Jäätteenmäki on suosiomittauksessa toisena, mutta yhä enemmän Lipposen jäljessä.

Väli-Suomen sanomalehtien Suomen Gallupilla teettämän mielipidetutkimuksen mukaan Lipposta pitää parhaana vaihtoehtona 42 prosenttia suomalaisista. Hänen kannatuksensa on noussut kolme prosenttiyksikköä edellisestä, marraskuussa tehdystä kyselystä.

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki on toiseksi suosituin 34 prosentin kannatuksellaan. Kokoomuksen puheenjohtajan Ville Itälän kannatus on 10 prosenttia.

Jäätteenmäki lisäsi suosiotaan edellisestä mittauksesta prosenttiyksikön verran, Itälä menetti yhtä paljon. Valintaa kolmesta vaihtoehdosta pääministeriksi ei osannut tehdä 14 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Pääministeriehdokkaiden järjestys on pysynyt viime kesästä lähtien samana, mutta erot ovat kasvaneet. Lipponen on tehnyt kahdeksan prosenttiyksikön kaulan Jäätteenmäkeen. Itälä lähtee vaalikampanjan loppusuoralle selvästi kärkikaksikosta jääneenä.

Pääministerikantaa kysyttiin viime viikolla tuhannelta suomalaiselta. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.