Mainos

Lipponen: Leveä yliopistorintama tarpeen

Pääministeri Paavo Lipponen pitää perustutkimuksen vahvistamista suomalaisen tieteen ajankohtaisena kysymyksenä. Siihen liittyvät ratkaisut ovat hänen mukaansa keskeisessä asemassa, kun hallitus tänä keväänä käsittelee tulevia kehittämishankkeita.

Paavo Lipponen

Lipponen puhui tänään Helsingissä nykymuotoisen Suomen Akatemian 30-vuotisjuhlassa. Hän korosti puheessaan myös yliopistojen ja korkeakoulujen keskeistä asemaa aluekehittämisessä. Pääministerin mielestä pääkaupungin tiedeväki ei aina ymmärrä maan kokonaisetua.
-Suomen korkeimman hengenviljelyn kärki olisi kapeampi, elinkeinotoimintojen perusta huterampi ja yhteiskunnan palvelukyky heikompi, jos korkeakoululaitoksen aluekehittämisessä oltaisiin noudatettu vain tästä talosta viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana esitettyjä neuvoja, sanoi Lipponen Helsingin yliopiston juhlasalissa.

Hänen mukaansa vanhat yliopistot eivät yksin riitäkään menestyksen takeeksi.
-Varmasti on niin, että "vanhat ateenat" vetävät puoleensa. Niillä on patinaa ja viehätysvoimaa. Yhtä varmaa on, että uuden luomiseen ja kaavojen murtamiseen tarvitaan myös uusien hengen temppeleiden pystyttämistä, katsoi Lipponen.

Akatemian juhlassa jaettiin akateemikon diplomit uusille tieteen akateemikoille eli emeritusakatemiaprofessori Teuvo Kohoselle, yhdysvaltalaisille professoreille Martha Nussbaumille ja Sanjit K. Mitralle sekä virolaiselle professorille Richard Villemsille. Neljäs uusi ulkomainen akateemikko, brittiläinen sir Richard Peto ottaa diplominsa vastaan myöhemmin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.